Contact

Verenigingsgegevens

Vereniging Ouders van een Overleden Kind
Wil je een poststuk sturen aan de vereniging? Mail dan eerst naar [email protected].
Lid worden? Klik hier.

Administratieve gegevens

IBAN NL92 INGB 0006131771
KVK 40595773
BTW NL815836508B01

ANBI

De vereniging Ouders van een Overleden Kind is een erkend ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI), te controleren door in het ANBI-register te zoeken op ‘VOOK’ te Voorburg onder RSIN-nummer 815836508.

OOK is te vinden op Facebook, Instagram en LinkedIn.

CONTACT MET OOK

 • Wil je direct contact met een lotgenoot? Vul het formulier in dat je vindt op deze pagina.
 • Onze vrijwilligers van de direct contactlijn of de vrijwilligerscoördinator bellen vanaf een 085 nummer. Naar dit nummer kan niet gebeld worden.
 • Wil je een klacht indienen? Je vindt op deze pagina informatie over de klachtenprocedure en klachtenfunctionaris.
 • Heb jij je al aangemeld voor de Facebook-groep van Zeeland, Flevoland of Groningen? Hieronder vind je de links nogmaals. Doel: jou, als lotgenoot, sneller informeren over activiteiten in de provincie.
  Facebook-groep OOK-Zeeland
  Facebook-groep OOK-Flevoland
  Facebook-groep OOK-Groningen
 • Facebook-groep Overijssel
 

Voorlichting en gastlessen

Als zelfhulporganisatie werken we met de pijlers troost, herkenning en perspectief en vinden we het belangrijk om rouw bespreekbaar te maken.

Niet alleen het delen van ervaringen met lotgenoten is een doel maar ook het geven van informatie en het onder de aandacht brengen van thema’s met betrekking tot verlies en rouw. Dit doen wij niet alleen binnen de lotgenotengroepen, maar we delen ook graag onze ervaringen met de vele dienstverlenende en maatschappelijke instanties waar de thema’s dood, het verlies, en het rouwen (regelmatig) aan de orde komen.

Vanuit de vereniging Ouders Overleden Kind worden lezingen en gastlessen aangeboden. Er zijn meerdere lotgenoten die zich beschikbaar stellen hun verhaal te vertellen. Een verhaal over verlies en rouw, maar ook over het terugkeren op het werk en de ervaringen die ze daarbij hebben ondervonden. De lotgenoten zijn bereid antwoorden te geven op vragen die eigenlijk te weinig worden gesteld vanuit die maatschappij. De inhoud van de gastlessen wordt in overleg aangepast op de doelgroep of het werkveld. Wij hebben hierbij als doel de zorg voor nabestaanden te verbeteren en bespreekbaar te maken.

Ben je geïnteresseerd in een lezing of gastles binnen jouw organisatie, dan kun je dit aangeven door te mailen naar: [email protected]

 

Direct contact met OOK

 • We vragen je om het formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Alleen dan kan een lotgenoot contact met jou opnemen. De velden met een * zijn daarom verplicht. De regel hieronder kun je leeg laten.
 • Hidden
 • Let goed op dat je nummer klopt anders kunnen we je niet bereiken.
 • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 100 in.
 • Op welke datum is je kind overleden?
 • De contactouders lezen graag van je, voordat ze contact opnemen. Dank je wel voor je verhaal.

Gerelateerd