Vlinderhofje in Capelle aan den IJssel geopend

Omdat er liefde is, bestaat er geen voorbij

Ter herinnering aan alle overleden kinderen is sinds kort op begraafplaats Schollevaar in Capelle aan den IJssel het vlinderhofje opengesteld. Dit is een gedenkplek voor het verlies bij een zwangerschap binnen 24 weken. De gemeente Capelle heeft het initiatief genomen en samen met een uitvaartonderneming op Schollevaar een gedenkplek gecreëerd.

Van rups tot vlinder

“Als een rups begonnen

zo teer en zo bijzonder

daarna veilig in een cocon

zoals een droom een wonder

Toen moest ik ontpoppen

dit kan niet zonder pijn

mijn twijfels weggenomen

geleerd om mezelf te zijn

Een zeldzame vlinder met vele kleuren

een diertje met een warm hart

zo eindeloos vrij en echt intens gelukkig

maar toch ook heel apart”

De gedenkplek bestaat uit een vlinderzuil bewerkt met ingekerfde en opgelegde tak, blad en bloem motieven in verschillende structuren en kleuren. Op verschillende ornamenten zijn rondom vlinders geplaatst. Het geheel is kleurrijk van karakter en aan iedere kant boeiend om naar te kijken. Om de vlinderzuil is een grasveldje waar de kindjes, heel klein en levenloos geboren, begraven kunnen worden. Aan de ouders wordt de mogelijkheid geboden om een eigen vlinderplaatje kopen en daarop een naam of herinnering te schrijven. Dit wordt dan bevestigd op een van de vier ornamenten met vlinder.

Ouders die interesse hebben, kunnen contact opnemen met begraafplaats Schollevaar.

Meer blogs

9 mei 2018

Voor altijd in liefde verbonden – bijzonder monument op kerkhof in Zegge

Doodgeboren baby’s werden vroeger stilletjes begraven in ongewijde aarde. Ook nu nog leeft veel verdriet om gestorven kinderen die nooit een duidelijke begraafplaats hebben gekregen….

Lees meer

12 juni 2018

Gespreksgroep in Dordrecht

Het verlies van onze kinderen heeft veel invloed op ons en op ons verdere leven. Als lotgenoot weet je als geen ander hoe dit voelt. Om anderen te ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt en samen ervaringen te delen starten we in september 2018 een nieuwe gespreksgroep. We komen acht keer samen.

Lees meer
Spring naar toolbar