Filmmiddag in Filmhuis Kollum

Op 4 november hebben wij genoten van een bijzondere film nl. “Rabbit Hole” in het Filmhuis te Kollum.

Gastvrij werden wij ontvangen door de vrijwilligers van het Filmhuis. Hieke, regiovertegenwoordigster, opende de middag met een ontroerend gedicht van Toon Hermans. Dit allemaal begeleid door een kop koffie of thee en wat lekkers door Hieke meegenomen uit Sneek, met dank aan de bakker!

De filmzaal bleek een uitermate knusse ruimte  te zijn, voor max. 34 personen, met zeer goede stoelen waar we heerlijk in konden wegzakken. Dat zorgde voor een intieme sfeer.

De film liet op een goede manier zien wat de gevolgen zijn van het verlies van je kind voor de ouders en hun relatie, voor familie en naasten. Vergeving was een item. Het zoontje van de hoofdrolspelers was nl. aangereden door een auto, bestuurd door een jonge man, toen hij plotseling de weg oprende achter de hond aan. Het lukt de moeder om vergeving te tonen, indrukwekkend.

Bij de nabespreking konden we met elkaar uitwisselen wat de film voor ons had betekend, in ieder geval veel herkenning en ieder van ons haalde er wat anders uit, veel emoties kwamen los.

Samengevat: een geslaagde middag waaruit blijkt dat de kernbegrippen van de OOK zeer goed zijn gekozen! HERKENNING, TROOST, PERSPECTIEF.

Ana Dammers, OOK Regio Noord

Meer blogs

21 november 2017

Contactouder Noord vertelt haar verhaal

Hieke de Vries, contactpersoon voor de regio Noord van OOK (Groningen, Friesland en Drente) vertelde het verhaal van het verlies van haar dochtertje aan de…

Lees meer

15 augustus 2017

Gespreksgroep Noord-Nederland van start

Waardevol Heb je behoefte aan een luisterend oor? Wil je jouw verhaal nog een keer vertellen of horen hoe anderen proberen de draad weer op…

Lees meer
Spring naar toolbar