Verenigingsterugblik op 2021: 40 jaar OOK

De doelstelling van de Vereniging OOK is het bieden van herkenning, troost en perspectief aan ouders van een overleden kind. Het uitgangspunt is dat vrijwilligers binnen de organisatie de doelstelling vertalen naar een aanbod voor lotgenoten en hun omgeving. In deze terugblik is te lezen wat er in 2021 gerealiseerd is, door en voor lotgenoten.

2021: de vereniging Ouders Overleden Kind blikt terug op het 40-jarig bestaan. Maar er gebeurde meer in dit coronajaar. In januari mocht het bestuur de vereniging presenteren voor een Appeltje van Oranje. Ook kwam de nieuwe folderlijn tot stand ‘OOK als…’, bedoeld voor voornamelijk jongere ouders die de vereniging nog niet kennen. De landelijke dag vond online plaats, met on de middag online workshops. Vanaf juni organiseerde de vereniging een maandelijks online rouwcaf√©, waar leden bij kunnen aanschuiven en hun verhaal delen met lotgenoten. Een werkgroep organiseerde de speciale bijeenkomst rond het 40-jarig bestaan, op 23 oktober in Zeist. En de vereniging werd uitgenodigd om gratis de try-out bij te wonen van ‘Next to Normal’, de musical rond het verdriet na het verlies van een kind.

Lees hier de OOK-Terugblik 2021 (10 pagina’s)

Meer blogs

4 november 2021

‘Verdriet in de ogen kijken’ overhandigd aan lotgenoot en staatssecretaris Paul Blokhuis

De vereniging Ouders Overleden Kind presenteerde op maandag 1 november 2021 haar boek ‘Verdriet in de ogen kijken’ aan Paul Blokhuis, lotgenoot en staatssecretaris VWS. Hij reageerde met grote dankbaarheid.

Lees meer

23 januari 2021

Aanbod: Webinar door An Hooghe en Anje Claes

Speciaal voor leden van OOK; bekijk dit steun biedende webinar van therapeut An Hooghe en kunstenaar Anje Claes: ‘overspoelend en rust’. Op deze pagina vind je de inloggegevens.

Lees meer