Uitkomsten onderzoek ervaringen met NCU

Recent vroeg een student-onderzoeker aan OOK, of de vereniging bekendheid wilde geven aan een onderzoek. Dit onderzoek richtte zich op ouders en hun ervaringen met nazorg na overlijden van hun kindje op een Neonatal Care Unit (een intensive care voor pasgeborenen). OOK heeft dit onderzoek onder de aandacht gebracht van haar volgers op Facebook. De onderzoeker deelt nu de uitkomsten weer met OOK; deze zijn te lezen in dit Factsheet-NCU-onderzoek-2019.

De impact van het verlies is groot. Zo gaven verschillende ouders aan mentaal niet meer de oude te zijn. Dit was ook zichtbaar in de scores op de vragenlijsten. Zij gaven aan klachten te hebben van onder andere angst en depressie. Ook gaven verschillende ouders aan problemen met (het oppakken van het) werk of in de thuissituatie te hebben of te hebben gehad.

Meer blogs

9 mei 2018

Voor altijd in liefde verbonden – bijzonder monument op kerkhof in Zegge

Doodgeboren baby’s werden vroeger stilletjes begraven in ongewijde aarde. Ook nu nog leeft veel verdriet om gestorven kinderen die nooit een duidelijke begraafplaats hebben gekregen….

Lees meer

4 september 2016

Een gat in de tijd

Karlijn van Arkel verloor haar 4-jarige zoontje Teun aan de gevolgen van leukemie. Hij overleed 4 maanden na het ontdekken van de ziekte. “Wat ik moeilijk vind is dat ik nooit de man zal leren kennen die Teun zou zijn geworden.”

Lees meer
Spring naar toolbar