Tweede playlist: Music is the voice of our children

Van een vader ontvingen wij deze reactie: ‘Ik heb de mooie playlist op Spotify gehoord, maar ik mis wel wat vrolijker nummers. Ik vind veel nummers mooi, maar word er ook een beetje droevig van.’ Deze opmerking haalde ik uit een mail van een lotgenoot die het lijflied van zijn zoon aandroeg voor onze lijst. ‘Leef’ van André Hazes Jr. Een heel vrolijk nummer.

De Spotify-lijst ‘Ouders Overleden Kind- Music is the voice of my soul’ is een (bonte) verzameling van nummers aangedragen door ouders die een kind hebben verloren. Nummers die na dat grote verlies meerwaarde hebben gekregen of een heel andere inhoud. Nummers die troosten of juist naar het verdriet brengen, nummers die je even dichtbij je kind brengen. Muziek die doordringt in je ziel en er af en toe ook genadeloos doorheen snijdt. Tja, dat zijn inderdaad vaak die nummers waar velen een droevig gevoel van krijgen.

The voice of our children
Onze overleden kinderen zijn ook met muziek opgegroeid, hebben ook hun favoriete nummers gehad. Muziek waar zij misschien wel heel blij van werden, muziek die hen de kracht gaf in verschillende situaties die ze in hun leven tegenkwamen.

De opmerking heeft daarom geleid tot een tweede Spotify-lijst van OOK. Deze is in opbouw en gaat díe nummers bevatten die tot de favorieten van onze kinderen behoorden. De lijst heeft de naam: Ouders Overleden Kind – Music is the voice of our children.
Het beheer van de Spotify-lijst(en) ligt in handen van Marleen Mulderij (om misbruik door buitenstaanders te voorkomen).
Als u een nummer van uw kind weet dat zeker niet op deze lijst mag ontbreken, mail deze dan naar [email protected]
Met elkaar maken we dan een lijst waarin we de stemmen van onze kinderen laten doorklinken. Music is the voice of our children!

Meer blogs

22 januari 2021

Music is the Voice of my Soul playlist

Vereniging Ouders overleden kind verzamelt muziek, titels van liedjes die voor ouders van betekenis zijn. Je vindt hier de link naar de Spotify playlist ‘Music is the voice of my soul’

Lees meer

27 april 2021

Podcast: Music is the Sound of my Soul

Vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) maakt tweewekelijks een podcast. Luister ditmaal naar Music of the Voice of My Soul. Marleen blikt terug op de workshop bij de landelijke dag. Wat maakt muziek voor iedereen nou zo anders in het rouwproces?

Lees meer