Terugblik vrijwilligersdag 2022

Op zaterdag 26 november kwamen vrijwilligers uit heel Nederland bij elkaar in Amersfoort.  De dag stond in het teken van elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en van elkaar leren. We hebben met elkaar ervaringen uitgewisseld, kennis gemaakt en we hebben samen een workshop meegemaakt rond creativiteit en rouw. Dit was de eerste keer sinds 2019 dat we bij elkaar konden zijn.  

De dag begon met koffie, om even wakker te worden. Iedereen werd ontvangen en al snel zochten mensen elkaar op. Angela Jansen opende de dag en liet ons allemaal speeddaten; ‘zoek iemand op die je nog niet kent en maak kennis’. Dat brak het ijs voor iedereen. Daarna werden we opgedeeld in groepjes op basis van ons vrijwillige werk, zodat de contactouders elkaar beter konden leren kennen, de direct contactlijn en de mensen van de activiteiten. De gesprekken gingen al snel over ‘hoe doe jij dat?’, precies waarvoor deze gespreksronde bedoeld was.   

Bij de lunch gingen de gesprekken verder, over de vereniging, over de dag, over onze kinderen en over ons leven met het verlies. In het begin van de middag gingen we in gesprek met vrijwilligers uit de eigen regio om te kijken wat er de komende tijd op het programma staatOok gingen we met het bestuur in gesprek. Daarna was er tijd een aandacht voor de workshops, waar onze kinderen centraal stonden. Zo kon je meedoen aan het Herinneringsspel, aan werken met droogbloemen en aan de workshop schilderen.  

Deze dag gaf energie en inspiratie, maar ook troost en steun. We bedanken alle deelnemers hartelijk voor hun aanwezigheid en inzet! 
Wil jij volgend jaar ook bij de vrijwilligersdag aanwezig zijn? Meld je dan aan bij Angela of Annette. Dan kunnen jullie samen bekijken welke vrijwillige rol bij je past! Mailadres: [email protected].

Meer blogs

24 mei 2022

OOK ledenpanel 7 maart 2022: wat vinden leden belangrijk?

OOK heeft haar eerste ledenpanel geraadpleegd. Wat vinden zij goed, wat kan beter aan de website, voorlichting, lotgenotencontact? Het bestuur van OOK gaat ermee aan de slag.

Lees meer

4 juni 2020

Vrijwilligerscoördinatoren bij OOK

OOK heeft twee vrijwilligerscoorsdinatoren aangesteld. Zij maken het werk van en voor de vrijwilligers eenvoudiger. Leer ze kennen!

Lees meer