Terugblik trainingsdag gastlessen

Thema: Lastige vragen

Op zondag 12 september 2021 mochten lotgenoten Ina de Weerd en Marleen Mulderij een groep enthousiaste deelnemers ontvangen op een ruime en gastvrije lokatie, in een mooie zaal boven het bowlingcentrum van Harderwijk.
Marleen had vóór de training de deelnemers gevraagd foto’s van hun overleden kinderen op te sturen. Zo kreeg elk kind een eigen dia tijdens de kennismaking. Het was meteen al een behoorlijke opdracht, voor de groep staan om in het kort te vertellen over (het overlijden van) je kind, terwijl de foto’s groot achter je geprojecteerd stonden.

We richtten gedurende de dag de aandacht op het stellen en beantwoorden van ‘lastige vragen’. Vragen die normaliter niet gauw gesteld zullen worden, maar die juist tijdens gastlessen aan de orde kunnen komen. Het werd een combinatie van presenteren en met elkaar in gesprek gaan. Eerst met de hele groep en na de lunch in kleine groepjes.
De sfeer was goed, de opdrachten werden afgewisseld door een paar kleine oefeningen gericht op ademhaling en houding. Het was een dag waarin we weer mochten praten over onze kinderen met als doel onze verhalen in te vormen tot constructieve gastlessen.

Wil je meer weten over deze trainingsdagen? Maar voor info kun je mailen naar [email protected].

Meer blogs

6 juli 2020

Podcast: gastlessen geven namens OOK

In de serie podcasts vertelt Marleen je ditmaal over haar initiatief, om gastlessen op MBO-scholen te geven namens OOK. Zoals bij de MBO kappersopleiding. Zoon Niek vond dat een prachtig idee!

Lees meer

6 juli 2021

Podcast: een kijkje achter de schermen

Vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) publiceert haar 30e podcast. Telkens proberen we in deze verhalen zowel moeder als vader te laten vertellen over het verlies van dochter en/of zoon. Ook komen rouw, verdriet, troost, herkenning en perspectief steeds naar voren, hoewel die soms niet duidelijk benoemd worden.

Lees meer