Terugblik op de Yogaworkshop in Rotterdam

Bianca blikt terug op haar yogales voor lotgenoten, op 1 mei 2022:
Een van mijn taken als regiocoördinator bij OOK is het bedenken en organiseren van activiteiten voor lotgenoten. Ik ben werkzaam als yoga- en pilatesdocente dus het was voor mij niet meer dan een logische stap om een yoga workshop te organiseren. Zonder dat ik dit wist bleek het op de gekozen datum van zondag 1 mei International Bereaved Mothers Day te zijn.

Ik geef o.a. les op het Erasmus Sportscenter in Rotterdam en omdat zij graag maatschappelijke doelen ondersteunen waren zij zo attent om hun faciliteiten voor ons beschikbaar te stellen (waarvoor mijn grote dank).

We zijn de workshop begonnen met het aansteken van de OOK kaars bij de foto’s van onze overleden kinderen. Een heel intens moment wat mij diep heeft geraakt.

Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor de maar liefst zeven dappere lotgenoten die deze uitdaging samen met mij en elkaar zijn aangegaan en ik ben trots op de  overgave waarmee zij dit gedaan hebben en het vertrouwen dat zij mij geschonken hebben.

Alles wat wij meemaken wordt in ons lichaam opgeslagen en dit kan resulteren tot de nodige blokkades met bijbehorende klachten. In de workshop heb ik de focus vooral op de borst en de keel gelegd omdat veel onverwerkte trauma’s hier worden opgeslagen (denk maar eens aan de brok in de keel). Ik ga in mijn lessen intuïtief te werk en ik bedenk nooit van te voren hoe een les er uit zal komen te zien. Ik voel  in op de energie van de deelnemers en zo ontstaat er als vanzelf een mooie les.

Yoga-oefening bij jou thuis

Voel je je geïnspireerd door dit alles en denk je dat zou ik thuis ook wel eens willen proberen? Dan heb ik hier nog een oefening:

Kom staan op de knieën (blijven zitten mag ook) en plaats de handen op de onderrug.
Op een inademing mag je zachtjes met de handen wat druk gaan zetten op de onderrug waardoor de onderrug en borst een klein stukje naar voren komen.
Voelt dit goed en kun of wil je meer aan, mag je voorzichtig de kin wat gaan liften om zo het hoofd iets naar achteren te laten hangen. Dit geeft wat ruimte aan de keel.
Houd dit een paar ademhalingen vol en breng daarna het hoofd voorzichtig weer naar terug naar de neutrale stand en kom rustig zitten met de handen op de bovenbenen en sluit de ogen om even na te voelen.

Namaste,

Bianca Solter

Meer blogs

28 april 2022

Bijeenkomsten in Winschoten voor lotgenoten

In mei en juni 2022 organiseert OOK inloopochtenden voor vaders en moeders, lotgenoten van vereniging Ouders Overleden Kind, om kennis te maken.

Lees meer

1 mei 2022

Terugblik: ‘Een lichtje voor je kind, een lichtpuntje voor jezelf’

Op 30 april 2022 werden er kaarsen gedompeld in Assen. Lotgenoten onder elkaar, met een lichtpuntje voor moederdag als resultaat. Lees hier verder.

Lees meer