Terugblik: ‘Een lichtje voor je kind, een lichtpuntje voor jezelf’

Op zaterdag 30 april 2022 werd er in Assen gedompeld. In besloten gezelschap georganiseerd door OOK en SML. We dompelden en we deelden over het verlies van ons kind, kleinkind of broertje. Over opstaan en doorgaan, over het leven dat voor altijd gemis kent. Over onvervangbare liefde en over die liefde te verbinden aan het leven dat ondanks alles wel doorgaat.
Het gaat door, ook op dagen die ons weer herinneren aan de tijd met ons kind. Herinneringen die voor mij deze dagen weer hoogtij vieren. 29 april diagnose, 30 april gesprek met de neurochirurg en 1 mei de dag dat Mirthe werd geopereerd.
Ik ken de herinneringen, ze worden nooit anders. Hoeveel kaarsen er ook door mijn handen zijn gegaan, hoeveel tijd er ook verstrijkt, sommige herinneringen blijven en spelen hoogtij elke keer weer 💖
Rouw doet wat met je. En dat mag er zijn. Rouw is verbonden aan liefde, aan hoop, aan dromen.

Verslag van Liedeke van Spronsen (SuperMirthe’s Pichtpuntjes), foto’s van Marleen Mulderij (OOK)

Meer blogs

1 februari 2022

Podcast: SuperMirthe’s Lichtpuntjes

Podcast OOK: Liedeke’s dochter Mirthe overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Het kaarsenatelier SuperMirthe’s Lichtpuntjes is daarna ontstaan. Een troost! Luister hier of via je eigen podcast app.

Lees meer

22 april 2022

Landelijke dag 2022: terugblik “We blijven verbonden….”

Wat was het fijn om weer samen te kunnen komen op de Landelijke Dag. Elkaar digitaal zien is handig maar elkaar gewoon echt zien, samen…

Lees meer