Terugblik: derde trainingsdag gastlessen

‘Welke foto’s gebruik ik in mijn presentatie?’ ‘Hoe pas ik mijn verhaal aan op de doelgroep?’ ‘Hoe zorg ik voor een goede interactie tijdens de les?’ ‘Wat wil ik eigenlijk vertellen met mijn verhaal?’ De 3e trainingsdag in Harderwijk voor lotgenoten die gastlessen willen geven, was een waardevolle dag. Er werd aandacht besteed aan verschillende vragen vanuit de deelnemers.

Marleen Mulderij (trainer) gaf tevens tips over houding, stemgebruik, oogcontact en interactie. Gastlessen vanuit OOK worden momenteel nog het meest gegeven aan de studenten van de politieacademies en enkele onderwijsinstellingen. Maar we merken dat steeds meer (onderwijs)instellingen de gastsprekers van OOK weten te vinden.

Gelukkig wordt de groep lotgenoten die de lessen wil geven langzamerhand groter. En dat is fijn, want we willen in alle hoeken van Nederland vertellen over onze kinderen en met de (toekomstige) professionals in gesprek over de effecten van woorden en het handelen tijdens bijvoorbeeld slechtnieuwsgesprekken, de (na)zorg of de ‘terugkeer in de maatschappij’ na het overlijden van een kind.

Lijkt het je OOK wel wat om met jouw verhaal voor een groep te staan? Mail dan voor meer informatie naar [email protected].

Meer blogs

6 juli 2020

Podcast: gastlessen geven namens OOK

In de serie podcasts vertelt Marleen je ditmaal over haar initiatief, om gastlessen op MBO-scholen te geven namens OOK. Zoals bij de MBO kappersopleiding. Zoon Niek vond dat een prachtig idee!

Lees meer

10 maart 2021

Vrijwilligersvacatures bij OOK

Vereniging Ouders Overleden Kind heeft diverse mogelijkheden voor jou om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Er zijn twee functies die vrijkomen in het bestuur. Ook zoeken we mensen voor de Nabij en voor werkgroepen. Lees hier verder.

Lees meer