hersenvliesontsteking, overleden kind, lotgenoten

Meriam

Meriam (1962) is getrouwd met André en moeder van 3 zonen; Ruben, Norbert en Fabian. Fabian is in 2001 op 3,5 jarige leeftijd overleden aan een hersenvliesontsteking. ‘Ik ga verder door in liefdevol contact te blijven met mijzelf, mijn gezin en mijn naasten.’

“Onze jongste zoon en broertje Fabian is heel plotseling overleden op 26 september 2001 aan een hersenvliesontsteking met bloedvergiftiging. Hij was 3,5 jaar oud. Hij is binnen enkele uren overleden op de EHBO van het Juliana kinderziekenhuis in Den Haag.

“Onze wereld, van het hele gezin, stond stil. Niet te beschrijven wat het met mij deed. Ik heb mij maanden lang van dag naar dag gesleept en probeerde er zo goed mogelijk te zijn voor mijn man en onze andere kinderen. Het is een verschrikkelijk drama in mijn leven wat ik niet kan verwerken, maar waar ik mee heb leren leven.

“Ik heb contact gezocht met Ouders Overleden Kind omdat ik steun wilde in alle gevoelens die er bij mij naar boven kwamen. Verdriet, schuldgevoel, wanhoop, het missen. Geen kant op kunnen. Het lotgenotencontact heeft mij veel gegeven. In een gespreksgroep, op contactmiddagen, in de ouderweekenden, op de landelijke dagen en in individuele gesprekken. Inmiddels ben ik zelf contactouder en actief in de vereniging. Dit geeft mij een goed gevoel.

“Ik ga verder door in liefdevol contact te blijven met mijzelf, mijn gezin en mijn naasten. En in contact met lotgenoten. Dit geeft mij troost en kracht. De herinnering aan Fabian is mooi en hij is in mijn hart.”

Lees Meriams hele verhaal

Wil jij ook je verhaal delen? Mail het naar [email protected].

 

Meer verhalen

Liesbeth

Liesbeth (76) is de moeder van Annemieke en Erik. Erik raakte in 1993 op 22-jarige leeftijd vermist na een bootongeluk in Tanzania. Hij is nooit gevonden. “Ook wij hebben onze zoon Erik veel te vroeg moeten verliezen.”

Lees meer

Geert

Geert is getrouwd en heeft 2 dochters. Hij verloor dochter Martine op 17-jarige leeftijd als gevolg van kanker, op 26 december 2011. “Er zijn zoveel momenten dat ik haar nog wil helpen, beschermen, liefhebben.”

Lees meer