Start trainingen voor individueel lotgenotencontact en voor leiden van gespreksgroepen

Vrijwilligers door het hele land organiseren gespreksgroepen en zetten zich in voor de Direct Lotgenotencontact-lijn van OOK. Hiertoe zijn ze opgeleid door de vereniging.
OOK geeft nu samen met PGO Support deze training. Binnenkort gaan ze weer van start: contactouder in een regio (individueel lotgenotencontact) of groepsgesprekken. Wil jij deze training volgen? Meld je aan voor 25 februari!

De opzet is als volgt:

  1. Trainingsdag van OOK op een zaterdag of zondag in maart (datum nader te bepalen met deelnemers): kennismaking en oriëntatie.
  2. Dan deelnemen aan een van de twee PGO-trainingen naar keuze
  3. Trainingsdag georganiseerd vanuit OOK op een zaterdag of zondag in juli/augustus (datum nader te bepalen met deelnemers): ervaringen delen en hoe verder.

In totaal gaat het dan om vijf bijeenkomsten.

OOK heeft voor elke training bij PGO drie plaatsen kunnen reserveren. PGO vraagt om een borg van 100,- euro inschrijving die na de afgeronde training wordt terugbetaald. In overleg met OOK kunnen wij dit ook voorschieten.

De PGO trainingen vinden plaats op:

OOK vraagt van de deelnemers om bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn en zich daarna actief in te zetten voor lotgenoten.

Als je aan de trainingen wilt deelnemen geef je dan voor 25 februari op bij: [email protected]

Heb je nog vragen, mail mij dan gerust.

Lilly Buurke, bestuurslid


Op de foto: lotgenoten die zich al inzetten voor lotgenotencontact binnen de vereniging. 

Meer blogs

16 maart 2022

Opnieuw een groep lotgenoten die de communicatietraining heeft afgerond!

OOK feliciteert deze groep deelnemers aan de communicatietraining met hun certificaat. Deze ervaringsdeskundigen zijn getraind in echt contact met lotgenoten.

Lees meer

4 juni 2020

Vrijwilligerscoördinatoren bij OOK

OOK heeft twee vrijwilligerscoorsdinatoren aangesteld. Zij maken het werk van en voor de vrijwilligers eenvoudiger. Leer ze kennen!

Lees meer