Podcasts ‘maak rouw bespreekbaar’

Ouders Overleden Kind start met een serie podcasts over rouw: maak rouw bespreekbaar. Voor en door ouders van overleden kinderen. 

De podcast is een steeds populairder fenomeen in Nederland. Luisteren naar gesprekken, interviews, radioprogramma’s, muziek, cabaret; over van alles valt een podcast te maken. Het voordeel van een podcast is het zelf in de hand hebben wanneer je luistert. Tijdens het schoonmaken van het huis, in het verkeer of op andere momenten wanneer je je handen te vol hebt om naar een scherm te staren (lees smartphone). Pauzeren kan ook, om later verder te luisteren. Ook binnen OOK willen we op deze manier de mogelijkheid aanpakken om lotgenoten te informeren en/of mee te nemen in verhalen.

Het voordeel van een podcast is dat het toegankelijk is en dat er op een eenvoudige manier informatie wordt overgebracht op de luisteraar. Daarbij is er zoveel aanbod dat er voor elk wat wils te beluisteren valt. Ook zijn podcasts via telefoons en tablets te luisteren via deze podcast-apps:

Breaker
Soundcloud
Radio Public
Apple iTunes
Overcast
Spotify
Pocketcasts
Google podcast app

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt ook de RSS vastleggen.

In de meest recente podcast vertelt Marleen over Lonneke’s bucketlist. En wat zo’n lijst allemaal teweeg brengt…

Doe mee! 

In de podcast ‘OOK – Maak rouw bespreekbaar’ willen we ruimte creëren voor ervaringen, verhalen, informatie en interviews. Rouw, en in ons geval rouwen om (een) overleden kind(eren), is te vergelijken met een vingerafdruk. Niemand rouwt op eenzelfde manier en toch zijn er zoveel overeenkomsten en ervaringen waarin we onszelf kunnen herkennen. Door middel van verschillende thema’s gaan we in gesprek op zoek naar herkenning, troost en perspectief, de pijlers waar de vereniging OOK voor staat. Heb je een idee voor een podcast of wil je medewerking verlenen aan een interview binnen een bepaald thema, laat dit dan per mail  weten aan het podcast-team. Zo wordt het een podcast voor en door lotgenoten, maar toegankelijk voor iedereen.

Gerelateerd

Spring naar toolbar