Podcast Welkom in mijn wereld!

In januari 2019 (dus niet in 2018, zoals ze zelf zegt in deze aflevering) heeft Marleen eenmalig haar verhaal verteld tijdens een studieavond van de vereniging waar ze voor werkt. Ze deed dit door middel van monologen, afgewisseld met muziek en zang. Zo hoopte ze de aanwezigen uit te kunnen leggen wat rouw en verdriet met een mens kan doen. Maar, kun je zoiets uitleggen? En wie wil je bereiken met je verhaal en waarom? De ‘uitvoering’ was dan eenmalig, maar het is wel de aanloop geweest naar de presentaties en podcasts onder de naam ‘Maak rouw bespreekbaar van OOK.

Dat nu, alweer twee jaar later, die teksten nog steeds zo herkenbaar en eigenlijk actueel voor haar zijn, heeft haar doen besluiten er een podcastaflevering van te maken. In een open, eerlijk en direct verhaal nodigt ze de luisteraars uit een kijkje te nemen in die wereld van rouw, die zo vaak niet begrepen wordt.
Waar Marleen in 2019 alle muziek live speelde en zong, maakt ze in deze aflevering deels gebruik van de originele uitvoeringen. Angel Rose (al eerder besproken in een aflevering) en Dear Angel zijn van haar hand en zijn geschreven in de eerste jaren na het verlies van dochter Lonneke.

Welkom in mijn wereld!

 

Meer blogs

11 mei 2021

Podcast: Juist in verdriet voel je de link met je kind

In deze OOK-podcast luister je naar Jeroen, over zijn dochter Roos. De link met haar zit in de muziek, en daar vertelt hij meer over. Luister maar!

Lees meer

29 september 2020

Podcast: herinneringen van vriendinnen

In deze podcast praat Marleen met twee vriendinnen van haar overleden puberdochter. Luister naar de herinneringen, die ze ophalen met sterrenkaartjes. Er wordt gelachen en Lonneke zingt.

Lees meer