Podcast: ‘Rouwen om wat niet is gekomen’

‘Ik wist niet wat ik miste, het was mijn eerste kind…’ Aliese en Evert zijn in 2017 in blijde verwachting als het in de 21ste week mis gaat. Emma wordt geboren. ze leeft buiten de baarmoeder nog twintig minuten. Dan sta je als kersverse ouders met lege handen. En dan? Hoe pak je de draad weer op? Wie mis je eigenlijk?

Aliese praat openhartig met Marleen over het verlies en het verdriet, maar ook over de twee zwangerschappen na die van Emma. Haar verhaal laat zien (net als de andere verhalen over vroeggeboorte en babysterfte in deze podcastserie) hoe het verlies, in of vlak na de zwangerschap, doorwerkt in een eventuele volgende zwangerschap en in de rest van je leven.
De aflevering ‘Rouwen om wat niet is gekomen’ bestaat uit twee delen. Dit is deel 1.

Meer blogs

31 mei 2022

Podcast: een Sam voor jou

Podcast: Sanne vertelt over de geboorte, ziekzijn en overlijden van haar dochter Juliette. Sindsdien richtte zij stichting ‘Een Sam voor jou’ op.

Lees meer

25 maart 2020

Boek: Stille baby’s

De schrijver, Christine Geerinck-Vercammen, is maatschappelijk werker. Ze begeleidde ouders die met het overlijden van hun baby voor of rond de geboorte of met een zwangerschapsafbreking vanwege medische redenen geconfronteerd werden.

Lees meer