Podcast-nieuws

Marleen schrijft jou:

Lieve mensen, nog steeds maak ik met veel enthousiasme de podcasts. Alle skills hiervoor heb ik mezelf eigen gemaakt. Ik neem de gesprekken op en mix ze in het programma Audacity en daarna zet ik ze klaar op Soundcloud (linkjes vanaf de site van OOK) en Anchor (voor verspreiding richting de grote online podcastbibliotheken). Vanuit de vereniging worden de rechten betaald om de muziek te mogen gebruiken via Buma Stemra. Dat geeft echt veel mogelijkheden.  Waar ik soms tegenaan loop is dat er meldingen komen dat ik muziekfragmenten gebruik waar ik blijkbaar geen licenties voor heb (content van derden).

Kijk, zover reikt mijn (juridische) kennis dan ook weer niet. Het kost veel tijd om erachter te komen hoe ik dit kan verhelpen, want ik wil graag zonder problemen de muziek gebruiken die aangevraagd wordt door degenen die ik interview. Het heeft geen consequenties voor de afleveringen die via de website van OOK via Soundcloud beluisterd kunnen worden, het gaat meer om de afleveringen die via het programma Anchor verspreid worden.

Een technisch verhaal, maar toch nodig om even te vertellen, want misschien zie je op de online bibliotheken bepaalde afleveringen niet meer terug of staan ze er als concept. Ik ben er mee bezig en studeer daarin lekker verder. Voorlopig kun je via de podcast-verzamelpagina alle afleveringen gewoon blijven beluisteren.

Warme groet,
Marleen Mulderij

Meer blogs

2 juni 2020

Nieuw: podcasts ‘maak rouw bespreekbaar’

Luister naar podcasts over rouw, verdriet, troost en perspectief. Podcasts zijn beschikbaar via de website en podcastbibliotheken. Doe mee aan een podcast: geef een interview aan OOK.

Lees meer

6 juli 2021

Podcast: een kijkje achter de schermen

Vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) publiceert haar 30e podcast. Telkens proberen we in deze verhalen zowel moeder als vader te laten vertellen over het verlies van dochter en/of zoon. Ook komen rouw, verdriet, troost, herkenning en perspectief steeds naar voren, hoewel die soms niet duidelijk benoemd worden.

Lees meer