Podcast: niet meer met haar

Marleen praat met moeder Astrid over het eerste jaar zonder dochter Anna.

Anna is een prachtige meid van 18 jaar. In november 2021 wordt ze aangereden door een vrachtwagentje. Anna overleeft dit ongeluk niet. En dan volgt dat eerste jaar, dat jaar van overleven. Marleen praat hierover met Astrid, de moeder van Anna.

Muziekkeuze van Astrid

Het nummer Blue Bird van Alexis Ffrench heeft me de eerste weken na Anna’s overlijden veel troost geboden.
Ik vond dit nummer in haar playlist Piano. Anna had een mooi blauw/wit satijnen jasje, wat ze bijna altijd droeg. Als ik dit nummer hoorde, zag ik Anna zweven als een vogel in dat blauwe jasje. Anna wàs een vrije vogel, fladderde overal rond, altijd onderweg. “De wereld was voor jou niet groot genoeg” stond op haar rouwkaart. Zo is het idee van mijn tattoo ontstaan. “To build a home” werd tijdens de uitvaart gedraaid. Het was volgens Anna’s beste vriendin haar lievelingsnummer. Ze luisterde het als ze niet lekker in haar vel zat of verdrietig was. Anna zou het zelf geschreven kunnen hebben! Ik luister het nu vaak als ik verdrietig ben en dan voelt ze heel dichtbij.

Ik hoorde het nummer Grijs een maand geleden voor het eerst en het raakte me enorm.
Het lied verwoordt precies hoe ik me voel: alles is anders, niets is meer zeker, zoeken naar een rode draad, houvast, terug willen naar toen alles goed was.

Wil je meer muziek luisteren van lotgenoten? De door OOK samengestelde lijst staat op Spotify. En deze lijst vind je ook via YouTube.

Meer blogs

18 januari 2022

Podcast: Het ergste scenario, daar wil je niet aan denken

Podcast: Marleen praat met Monique, die haar zoon Mattijn verloor toen hij op reis was in Laos. HIj verdronk tijdens een kajaktrip. Het ergste scenario na een zoektocht in de jungle.

Lees meer

30 maart 2021

Podcast: ‘En dan moet je door, en verder…’ Deel 1

Podcast van 30 maart 2021: Marleen in gesprek met Wilma, moeder van Vera, overleden op vakantie in Frankrijk-deel 1.

Lees meer