Podcast: Dan is het in één keer oorverdovend stil!

Soms komt er iets op je pad dat je weer wat perspectief kan geven. Voor Elvera was dat de aanloop naar de gastlessen, die ook zij gaat geven voor de vereniging Ouders Overleden Kind. Zo heeft Marleen haar dan ook ontmoet. Het verhaal van Elvera is indrukwekkend. In het dagelijks leven is zij voor de buitenwereld moeder van Jessie en Luna, maar in de gastlessen mag ze ook weer de moeder zijn van Noah en Iris, de kinderen die al heel jong overleden zijn en die nog zo worden gemist. Noah overleed aan een stofwisselingsziekte en Iris, de tweelingzus van Luna, aan een noodlottig ongeval in huis.

Wanneer ze als moeder bewust de keuze maakt om er voor haar andere kinderen te zijn en hen op te voeden, dan gaat ze er ook voor. Maar wanneer spreek je van een kantelpunt en ben je er voor jezelf? Een gesprek aan de keukentafel, een verhaal waar je af en toe alleen maar even stil van kunt worden. Indringende muziek, omdat ook hier de muziek vaak net zoveel vertelt als woorden.

Deze filmpjes van Noah en Iris werden tijdens het afscheid afgespeeld:

Bij het afscheid van Noah

Bij het afscheid van Iris

Meer blogs

6 juli 2020

Podcast: gastlessen geven namens OOK

In de serie podcasts vertelt Marleen je ditmaal over haar initiatief, om gastlessen op MBO-scholen te geven namens OOK. Zoals bij de MBO kappersopleiding. Zoon Niek vond dat een prachtig idee!

Lees meer

4 augustus 2020

Podcast: in gesprek over de gastlessen

OOK verzorgt gastlessen op MBO-opleidingen. Wat betekenen deze lessen voor bijvoorbeeld de studenten aan de kappersopleiding?

Lees meer