Podcast: ‘hun dood betekent niet dat ik niet verder mag met mijn leven’

‘Dat zij dood zijn gegaan betekent niet dat ik niet verder mag met mijn leven…’ In het grote gezin van Nicole gaat het elke dag wel een keer over de dood. En hoewel er veel verdriet is, wordt er vaak luchtig over gepraat. Want de dood is in dit gezin al bijna doodgewoon. Deze dappere moeder zorgt voor zes van haar kinderen. Met haar eerste man Gert-Jan moet ze afscheid nemen van haar dochtertje Zoë in 2001. Zoë overlijdt na vijfeneenhalf maand aan wiegendood. In 2009 overlijdt Gert-Jan, terwijl Nicole zwanger is. Ze hebben dan samen vier kinderen om voor te zorgen. Maar Yenn is niet levensvatbaar en komt na twintig weken zwangerschap in haar buik te overlijden. Ze krijgt steun van vriend Loek die later haar tweede partner wordt. Met hem krijgt ze twee kinderen. Twee jaar geleden is ook Loek overleden. ‘Ik wil dat de dood gewoon bespreekbaar wordt. Het hoort bij ons leven. We zwijgen ze niet dood en ze mogen ook niet doodgezwegen worden. Zoë en Yenn, Gert-Jan en Loek, ze horen gewoon bij ons!’ Luister naar een bijzonder verhaal van een bijzondere moeder.

 

 

 

Meer blogs

3 augustus 2021

Podcast Welkom in mijn wereld!

Marleen vertelde haar verhaal al eens met muziek en zang, en deed dat nogmaals voor deze podcast. ‘Welkom in mijn wereld!’, zegt ze. Luister maar.

Lees meer

21 juli 2020

Podcast: vakantieherinneringen

In deze podcast van OOK: vakantieherinneringen van Marleen. Ze vertelt over vakanties met haar kinderen, de herinneringen eraan, de reisdoelen die Lonneke had, hoe ze vakantie nu ervaart.

Lees meer