Podcast: Het ergste scenario, daar wil je niet aan denken

Het is 30 juli 2018. Mattijn Lahuis (30) zal aan het eind van zijn wereldreis met twee vrienden kajakken in de jungle van Laos. De boten slaan om. Iedereen komt boven, maar Mattijn niet. Er volgt een uitgebreide zoektocht en een crowdfunding om deze te financieren. In Laos, maar ook vanuit Nederland wordt als een bezetene gezocht en geregeld. Moeder Monique gaat ervanuit dat Mattijn nog leeft. Zo’n grote, sterke kerel, het kan toch niet zijn dat hij nergens meer is?
Maar Mattijn is verdronken en wordt een eind met de sterke stroom meegevoerd. Vijf dagen later wordt hij gevonden.

In deze aflevering vertelt Monique over het bericht van de vermissing, de zoektocht en ieders rol daarin en haar overtuiging dat Mattijn weer gevonden zal worden.

 

Monique stuurde ons ook een foto van de beer van Mattijn, die hij op Schiphol aan haar gaf met deze vraag: Wil jij op beer passen mam? Monique: ‘En beer gaat met ons op reis, al op veel plekken geweest, het is oppassen met beer!’

 

 

Meer blogs

21 februari 2017

Roek Lips – het boek Job

Roek Lips beschrijft persoonlijk de rouw, zijn zoektocht om overeind te blijven en “woorden te geven aan iets waar geen woorden voor zijn” nadat zoon Job vermist raakt.

Lees meer

1 september 2016

Vermist voor altijd

Liesbeth (76) is de moeder van Annemieke en Erik. Erik raakte in 1993 op 22-jarige leeftijd vermist na een bootongeluk in Tanzania. Hij is nooit gevonden. “Ook wij hebben onze zoon Erik veel te vroeg moeten verliezen.”

Lees meer