Podcast: broertje dood

’Juist door ons te ontzien, werden we belast’.
Jelte Krijnsen is de auteur van het boek ‘Broertje dood’. In dit boek vertelt hij het verhaal over zijn kleine broertje Peter, dat hij nooit heeft mogen kennen. Het is een verhaal van gemis, de disbalans in een gezin na de traumatische gebeurtenis; de geboorte en dood van dat kleine babybroertje op 15 januari 1979. Het is het verhaal van een grote broer die alles op alles zet om erkenning te vinden voor zichzelf en voor Peter.
Marleen praat met Jelte over zijn zoektocht naar die erkenning en het uiteindelijk terugvinden van de balans binnen het gezin. Een zoektocht met dat mooie boek als resultaat; Broertje dood!

Copyright foto: Ralph Schmitz
Boek is o.a. verkrijgbaar via de Uitgeverij.

Meer blogs

2 maart 2021

Podcast: Een caleidoscoop, Als je blijft draaien krijg je steeds andere kleuren.

Nieuwe podcast: in gesprek met Marlies over het verlies van haar zusjes. ‘Het leven is een caleidoscoop’: je leven wordt gekleurd door belevenissen en je herinneringen krijgen gedurende je leven steeds andere kleuren. 

Lees meer

27 april 2020

Boek: Als je een broer of zus verliest, Minke Weggemans

Recensie: Minke Weggemans schreef een informatief en ontroerend boek over het verlies van broers en zussen. Niet alleen geschikt voor achterblijvende broers en zussen, ook voor ouders lezenswaardig.

Lees meer