Podcast: Alleen Thom

Podcast microfoon bij Marleen‘Ik ben pas anderhalf jaar na het overlijden van Thom met mijn blogs begonnen. Voor die tijd had ik voldoende ‘publiek’, kon ik mijn verhaal kwijt. Maar dat werd minder. Na ruim een jaar had ik geen publiek meer, maar ik had nog zoveel te vertellen.’

Ingrid Joosten en haar man Henk verloren op 10 maart 2014 hun twintigjarige zoon Thom door een eenzijdig verkeersongeval. Ze schrijft blogs over hun verlies, het leven na de dood van die mooie jongen die zo wordt gemist. De eerste 100 blogs zijn gebundeld in haar boek ‘Alleen Thom’.

‘Ik mag over Thom vertellen, geoorloofd. En de mensen zeggen doe maar, doe maar. Dat is heerlijk.’ Ingrid schrijft vooral om de mensen die om lotgenoten heen staan te bereiken. ‘Ik wil uitleggen dat rouw nooit overgaat. Dat hoef ik aan lotgenoten niet uit te leggen, die weten dat wel.’

Ingrid vertelt in deze aflevering over het ongeluk en de tijd daarna, de veranderingen binnen het gezin en haar werk en over de manier die ze gevonden heeft om te mogen blijven vertellen over (het verdriet en gemis om) haar zoon Thom.

Ingrid’s boek is ook op de site van OOK  te vinden: ‘Alleen Thom‘.

Meer blogs

22 juni 2020

Podcast: schrijven en dichten

In deze podcast vertelt gastvrouw Marleen over schrijven en dichten. deel je gevoel met het papier als lotgenoot bij ouders overleden kind voor troost, herkenning en perspectief.

Lees meer

12 oktober 2021

Podcast: boekenbeurt

Marleen vertelt in deze podcast welke boeken over rouw en verlies haar helpen en hebben geholpen na het verlies van haar dochter Lonneke.

Lees meer