Ouderweekend

OOK organiseert eenmaal per jaar een weekend waar lotgenoten in een warme, veilige omgeving alle ruimte krijgen om hun verhaal te doen en zo herkenning en troost bij elkaar kunnen vinden.  De essentie van deze bijeenkomst: aandacht en tijd hebben voor elkaar.

De behoefte om over je overleden kind te praten en je verdriet en gemis met lotgenoten te delen, bindt ons allen. Of je kind pas kort geleden of al een aantal jaren overleden is, maakt daarbij niet uit. Een lotgenoot hoef je niets uit te leggen en dat maakt het makkelijker om te praten over de rouw om je overleden kind(eren) en over het zoeken naar houvast en nieuw perspectief in je leven.

OOK organiseert eenmaal per jaar een weekend waar lotgenoten in een warme, veilige omgeving alle ruimte krijgen om hun verhaal te doen en zo herkenning en troost bij elkaar kunnen vinden. Het thema van het weekend ‘Elkaar Nabij Zijn’ verwoordt de essentie van deze bijeenkomst: aandacht en tijd hebben voor elkaar. We staan stil bij hoe het nu met je gaat en wat je nodig hebt om de komende tijd verder te kunnen. Daarbij is ook tijd ingeruimd voor ontspanning, een creatieve activiteit en het maken van een wandeling in de prachtige bosrijke omgeving. Het weekend wordt georganiseerd door vier vrijwilligers/ lotgenoten en een professioneel begeleider.

Conferentiecentrum Drakenburg, waar het ouderweekend al een aantal jaren wordt gehouden, staat bekend om de fijne sfeer en de goede verzorging. Het weekend is alleen voor leden van OOK toegankelijk en staat open voor zowel ouderparen als voor ouders die alleen willen komen. Het weekend begint zaterdag om 10.00 uur en wordt op zondag om 16.00 uur afgesloten. De eigen bijdrage is € 112,50 per persoon. En het weekend is alleen voor leden van OOK.

Enkele reacties van eerdere deelnemers:

“Ik ben heel blij dat ik zoveel aardige en inspirerende lotgenoten heb mogen ontmoeten.”

“Een fijne ervaring, het is nu eenmaal zo dat je vaak het meeste begrip vindt bij lotgenoten.”

“Vantevoren zag ik er eigenlijk een beetje tegenop, maar het samenzijn met lotgenoten en de fijne en liefdevolle begeleiding hebben me heel erg goed gedaan.”

In 2022 ben je welkom op 19 en 20 november in Baarn. Klik hier om je aan te melden.

De werkgroep ouderweekend van OOK

Gerelateerd