Ouderweekend

OOK organiseert eenmaal per jaar een weekend waar lotgenoten in een warme, veilige omgeving alle ruimte krijgen om hun verhaal te doen en zo herkenning en troost bij elkaar kunnen vinden.  De essentie van deze bijeenkomst: aandacht en tijd hebben voor elkaar.

Let op: Het ouderweekend van 14/15 november 2020 is vanwege de aangescherpte Coronamaatregelen verplaatst naar 20/21 maart 2021. Deelnemers hebben persoonlijk bericht gehad. De groep is in principe vol, je kunt je nog opgeven voor een plek op de wachtlijst, deze staat hieronder.

De behoefte om over je overleden kind te praten en je verdriet en gemis met lotgenoten te delen, bindt ons allen. Of je kind pas kort geleden of al een aantal jaren overleden is, maakt daarbij niet uit. Een lotgenoot hoef je niets uit te leggen en dat maakt het makkelijker om te praten over de rouw om je overleden kind(eren) en over het zoeken naar houvast en nieuw perspectief in je leven.

OOK organiseert eenmaal per jaar een weekend waar lotgenoten in een warme, veilige omgeving alle ruimte krijgen om hun verhaal te doen en zo herkenning en troost bij elkaar kunnen vinden. Het thema van het weekend ‘Elkaar Nabij Zijn’ verwoordt de essentie van deze bijeenkomst: aandacht en tijd hebben voor elkaar. We staan stil bij hoe het nu met je gaat en wat je nodig hebt om de komende tijd verder te kunnen. Daarbij is ook tijd ingeruimd voor ontspanning, een creatieve activiteit en het maken van een wandeling in de prachtige bosrijke omgeving. Het weekend wordt georganiseerd door vier vrijwilligers/lotgenoten en een professioneel begeleider.

Conferentiecentrum Drakenburg, waar het ouderweekend al een aantal jaren wordt gehouden, staat bekend om de fijne sfeer en de goede verzorging. Het weekend is alleen voor leden van OOK toegankelijk en staat open voor zowel ouderparen als voor ouders die alleen willen komen. Het weekend begint zaterdag om 10.00 uur en wordt op zondag om 16.00 uur afgesloten. De eigen bijdrage is € 112,50 per persoon. En het weekend is alleen voor leden van OOK.

Enkele reacties van eerdere deelnemers:

“Ik ben heel blij dat ik zoveel aardige en inspirerende lotgenoten heb mogen ontmoeten.”

“Een fijne ervaring, het is nu eenmaal zo dat je vaak het meeste begrip vindt bij lotgenoten.”

“Vantevoren zag ik er eigenlijk een beetje tegenop, maar het samenzijn met lotgenoten en de fijne en liefdevolle begeleiding hebben me heel erg goed gedaan.”

Het aantal plaatsen is beperkt; bij overinschrijving hebben ouders die niet eerder deelnamen aan een ouderweekend van OOK voorrang boven mensen die al eerder zijn geweest. Omdat OOK kosten maakt voor het weekend op basis van het aantal inschrijvingen, worden bij annulering na 1 oktober 2019 de kosten in rekening gebracht.

Tot ziens in Baarn!
De werkgroep ouderweekend van OOK

Ouderweekend 2020
Het ouderweekend is verplaatst naar 20/21 maart 2021. De groep is in principe vol, je kunt je nog opgeven voor een plek op de wachtlijst.
Waar: conferentiecentrum Drakenburg, Dr. Albert Schweitzerweg 1 in Baarn

Aanmelden doe je via onderstaand formulier:

Aanmelden wachtlijst Ouderweekend voorjaar 2021

  • In principe alleen ouders en hun partner, anderen in overleg.
    Het ouderweekend is alleen bedoeld voor leden van OOK, met of zonder partner.
  • wil je hieronder de naam, geboorte- en sterfdatum van je overleden kind(eren) invullen?

Gerelateerd

Spring naar toolbar