13-14 november 2021: Ouderweekend in Baarn

De behoefte om over je overleden kind te praten en je verdriet en gemis met lotgenoten te delen, bindt ons allen. Of je kind pas kort geleden of al een aantal jaren overleden is, maakt daarbij niet uit. Een lotgenoot hoef je niets uit te leggen en dat maakt het makkelijker om te praten over de rouw om je overleden kind(eren) en over het zoeken naar houvast en nieuw perspectief in je leven.   

Het weekend wordt georganiseerd door OOK-vrijwilligers/lotgenoten en een professioneel begeleider. Ouderparen en ouders die alleen willen komen zijn welkom.
Enkele reacties van eerdere deelnemers:

“Ik ben heel blij dat ik zoveel aardige en inspirerende lotgenoten heb mogen ontmoeten.” 

“Een fijne ervaring, het is nu eenmaal zo dat je vaak het meeste begrip vindt bij lotgenoten.”

“Vantevoren zag ik er eigenlijk een beetje tegenop, maar het samenzijn met lotgenoten en de fijne en liefdevolle begeleiding hebben me heel erg goed gedaan.”

Ouderparen en ouders die alleen willen komen zijn welkom. Het weekend begint om 10.00 uur en wordt op zondag om 16.00 uur afgesloten. De werkgroep heeft een mooi en afwisselend programma voorbereid. Dit weekend is alleen voor leden van OOK. Ouders die niet eerder hebben deelgenomen hebben voorrang. De eigen bijdrage bedraagt € 112,50 per persoon, op basis van volpension, inclusief een overnachting op een eigen een-of tweepersoonskamer. Conferentiecentrum Drakenburg hanteert de RIVM richtlijnen, dat betekent dat bij binnenkomst wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs via de coronacheck-app en een identiteitsbewijs.

Je meldt je aan via dit formulier:

Meer blogs

23 oktober 2021

Boek ‘Verdriet in de ogen kijken’, bij 40-jarig bestaan

Bij het 40-jarig bestaan van de vereniging Ouders Overleden Kind is het boek ‘Verdriet in de ogen kijken’ uitgebracht. Lees de verhalen van lotgenoten met updates waarin de ouders vertellen: hoe is het nu? Bestel jouw boek hier.

Lees meer

20 juli 2021

Naar aanleiding van een rouwcafé

Vader Geert deed mee aan een online rouwcafé van OOK. Hij is zo blij dat hij zijn verdriet niet hoeft uit te leggen aan de lotgenoten. Elke maand ben je welkom om aan te schuiven bij deze online rouwcafés. Troost, herkenning tref je bij OOK.

Lees meer