Ouderweekend 2022: 19-20 november, Baarn

Ouderweekend 19 en 20 november 2022

De behoefte om over je overleden kind te praten en je verdriet en gemis met lotgenoten te delen, bindt ons allen. Of je kind pas kort geleden of al een aantal jaren overleden is, maakt daarbij niet uit. Een lotgenoot hoef je niets uit te leggen en dat maakt het makkelijker om te praten over de rouw om je overleden kind(eren) en over het zoeken naar houvast en nieuw perspectief in je leven.

OOK organiseert eenmaal per jaar een weekend waar lotgenoten in een warme, veilige omgeving alle ruimte krijgen om hun verhaal te doen en zo herkenning en troost bij elkaar kunnen vinden. Het thema van het weekend “Elkaar nabij zijn” verwoordt de essentie van deze bijeenkomst: aandacht en tijd hebben voor elkaar.

We staan stil bij hoe het nu met je gaat en wat je nodig hebt om de komende tijd verder te kunnen. Daarbij is ook tijd ingeruimd voor ontspanning, een creatieve activiteit en het maken van een wandeling in de prachtige bosrijke omgeving.

Het weekend wordt georganiseerd door vrijwilligers/lotgenoten en een professioneel begeleider. Ouderparen en ouders die alleen willen komen zijn welkom.

Enkele reacties van eerdere deelnemers:

“Ik ben heel blij dat ik zoveel aardige en inspirerende lotgenoten heb mogen ontmoeten.”

“Een fijne ervaring, het is nu eenmaal zo dat je vaak het meeste begrip vindt bij lotgenoten.”

“Vantevoren zag ik er eigenlijk een beetje tegenop, maar het samenzijn met lotgenoten en de fijne en liefdevolle begeleiding hebben me heel erg goed gedaan.”

Praktische informatie

Wanneer: zaterdag 19 en zondag 20 november a.s.: het weekend begint zaterdag om 10.00 uur en wordt op zondag om 16.00 uur afgesloten.
Waar: conferentiecentrum Drakenburg, Dr. Albert Schweitzerweg 1 in Baarn
Het Ouderweekend is alleen bedoeld voor leden van OOK. (Je kunt hier lid worden)

Prijs: wij vragen een eigen bijdrage van € 112,50 per persoon, op basis van volpension, inclusief een overnachting op een eigen een- of tweepersoonskamer. OOK wil alle leden in de gelegenheid stellen deel te nemen. Mocht de eigen bijdrage voor jou een belemmering zijn, laat ons dat dan weten en dan zoeken we in overleg een oplossing.

Het aantal plaatsen is beperkt; bij overinschrijving hebben ouders die niet eerder deelnamen aan een ouderweekend van OOK voorrang boven mensen die al eerder zijn geweest. Omdat OOK kosten maakt voor het weekend op basis van het aantal inschrijvingen, worden bij annulering de kosten in rekening gebracht.

Je kunt je opgeven voor het ouderweekend via het aanmeldformulier hieronder.

Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Stuur ons dan een email en vermeld je telefoonnummer, dan neemt een van ons contact met je op.

Tot ziens in Baarn!
Werkgroep ouderweekend

Meer blogs

24 november 2017

Jacobine Geel in gesprek met ouders die kind verloren

Komende zondag, 26 november aanstaande, spreekt Jacobine Geel in haar tv-programma over het verliezen van een kind. Jan Greven is te gast, die zijn dochter…

Lees meer

22 april 2022

Landelijke dag 2022: terugblik “We blijven verbonden….”

Wat was het fijn om weer samen te kunnen komen op de Landelijke Dag. Elkaar digitaal zien is handig maar elkaar gewoon echt zien, samen…

Lees meer