Communicatietraining vrijwilligers

Overweeg je om je als vrijwilliger voor lotgenoten te gaan inzetten? Of wil je eerst onderzoeken of dat iets voor je is?

Voor OOK is het trainen van (aanstaande) vrijwilligers van groot belang. Hiermee leer je de organisatie te leren kennen en ontwikkel je jezelf verder. Denk aan: waar sta je zelf in je eigen proces, het voeren van gesprekken en het leiden van gespreksgroepen. Op dit moment (september 2022) is het bestuur bezig om een nieuwe communicatietraining voor vrijwilligers op te zetten, specifiek gericht op individueel lotgenotencontact en het leiden van groepsgesprekken. Wil je niet wachten tot deze training klaar is? Maak gebruik van ons aanbod:

Aanbod: een training via PGO Support

Bij PGO support, een netwerk waar OOK bij is aangesloten, zijn ook trainingen te volgen. Ze bieden bijvoorbeeld ‘Aan de slag met ervaringsdeskundigheid‘, ‘Groepsgewijs lotgenotencontact‘ en ‘Individueel lotgenotencontact‘ (gedeeltelijk online te volgen).
Informatie over de cursussen vind je in de cursusagenda van PGO Support.

Heb je interesse in een van deze trainingen via PGO Support? Het is gratis. De organisatie vraagt wel 100 euro borg voor je deelname, die je na deelname aan de cursus terug ontvangt. OOK kan dit eventueel ook betalen, hiertoe neem je contact op met Lilly via [email protected]. Sowieso is Lilly graag op de hoogte van jouw deelname aan een van deze trainingen, dus stuur haar een bericht als je je hebt ingeschreven!

Gerelateerd