Oproepjes Nabij-redactie voor 2019

De redactie van de Nabij maakt met veel plezier het blad. Zij vragen ook nu weer, of jij jouw verhaal wil delen met alle lezers.

Zo zijn ze benieuwd, wat geeft jou kracht? Dit is het thema van Nabij 2.
Rouw om je overleden kind is keihard werken en kost veel energie. We zoeken allemaal naar manieren om niet alleen te overleven, maar vooral ook om weer energie te krijgen en kracht op te doen om verder te kunnen met leven. De een gaat sporten, een ander doet liever iets met zijn of haar handen, gaat iets creatiefs doen of met muziek.
Wat heeft jou geholpen om sterker te worden en je beter te voelen? Waar krijg jij energie van? Heb je een oude liefhebberij weer opgepakt of misschien juist een verrassende nieuwe hobby gevonden? Misschien is jouw verhaal een mooie suggestie voor andere ouders.
Stuur je bijdrage van maximaal 800 woorden vóór 15 februari 2019 naar de redactie.

Het thema van Nabij 3 is: Broers en Zussen
De positie en de ervaringen van broers en zussen van een overleden kind of (jong)volwassene zijn beslist anders dan die van de ouders. Daarom in de Nabij van de zomer speciale aandacht voor verhalen van broers en zussen zelf, waar ze tegenaan lopen en wat hun helpt om met het verlies verder te leven. Hierbij kan het natuurlijk ook gaan om verlies van een broer of zus die op zeer jonge leeftijd is overleden of zelfs al voor de eigen geboorte.
Ook zijn verhalen van ouders, die andere lotgenoten kunnen inspireren, over bijzondere momenten in het contact met hun levende kinderen zeer welkom.
Stuur ons je bijdrage van maximaal 800 woorden vóór 15 mei 2019 naar de redactie.

Meer blogs

5 februari 2019

Nieuwsbrief OOK februari 2019

Lees de februari nieuwsbrief van OOK terug. Deze wordt gestuurd aan leden, donateurs, geïnteresseerden.

Lees meer

4 februari 2019

GESPREKSGROEP Vaders van een overleden kind in Zaltbommel

Mannen rouwen OOK. Misschien anders dan vrouwen, maar we rouwen wel. Het verlies van onze kinderen heeft veel invloed op ons en op ons verdere leven. Als lotgenoot weet je als geen ander hoe dit is en voelt. Ontmoet andere vaders die hetzelfde hebben meegemaakt om samen ervaringen te delen, in de gespreksgroep vanaf februari 2019.

Lees meer
Spring naar toolbar