Oproep: schrijf mee met de Nabij 2023-2

OPROEP: THEMA ‘NATUUR’

De natuur is er altijd en gaat gewoon haar eigen gang, de seizoenen volgen elkaar op wat er ook gebeurt. Dat kan troost geven. Of misschien ervaar je de natuur heel anders of intenser na de dood van je kind. Buiten zijn, bewegen, wandelen in de natuur geeft afleiding. Soms brengt het je dichter bij je kind, veel mensen hebben die ervaring als ze een vlinder, een regenboog of een bepaalde vogel zien. Misschien ga je graag naar een natuurgebied waar je met je kind kwam of waar bepaalde herinneringen aan je kind liggen. Wat is jouw band met de natuur na het overlijden van je kind? Is je beleving of waardering van natuur anders dan vroeger?

Stuur je verhaal van maximaal 800 woorden in een Word-bestand, als je wilt met een foto, vóór 15 februari naar [email protected].

Of stuur jouw verhaal in 

Als je liever buiten het thema om een verhaal of gedicht wilt schrijven voor Nabij, dan ben je welkom om dat te doen. Houd ook daarvoor het maximum van 800 woorden aan. Op basis van de beschikbare ruimte zullen we je bijdrage plaatsen.

Ook bijdragen voor de rubriek Kunst die je raakt, over een schilderij, muziekstuk, toneelstuk of film waardoor je geraakt of getroost werd, zien we graag tegemoet. Hiervoor geldt een maximum van 450 woorden en is het fijn als je een foto of een link met vindplaats bijvoegt.
De Nabij-redactie sluit elk kwartaal de inzendingen: op 15 februari, 15 mei, 15 augustus en 15 15 november.
[email protected].

Meer blogs

1 november 2021

Namen blijven noemen – Marinus van den Berg

Marinus van den Berg droeg enkele gedichten voor op 23 oktober 2021. Hij noemde daarbij de naam van een zoon. Hoe belangrijk zijn die namen! Een blog.

Lees meer

24 juni 2022

OOK boekrecensie: Verdriet in de ogen kijken

Lees hier de recensie terug die is geschreven op diaconie.nl over het OOK-boek ‘Verdriet in de ogen kijken’.

Lees meer