Oproep Nabij 3-2022: Muziek

De redactie van de Nabij nodigt je uit om mee te werken aan nummer 3 van 2022: Muziek.

Het is bekend dat muziek en gevoel heel erg aan elkaar verbonden zijn. Bij alle belangrijke gebeurtenissen in ons leven speelt muziek een grote rol: als we verliefd worden, als we gaan trouwens en ook bij uitvaarten en bij rouw. Muziek kan, soms onverwacht, allerlei emoties oproepen, zoals fijne en confronterende herinneringen aan je kind.

Wij zijn op zoek naar persoonlijke verhalen waarin muziek een grote rol speelt. Zie jij je zoon of dochter direct voor je bij een bepaald favoriet muzieknummer? Of hoorde je een nummer voor het eerst na het overlijden en voelde je je meteen verbonden met je kind? Muziek maken kan ook troosten en verbinden. Misschien heb je zelf muziek gemaakt met of ter nagedachtenis van je kind, broer of zus?

Stuur je verhaal van maximaal 800 woorden, als je wilt met een foto, voor 15 mei naar [email protected].
Deze Nabij komt in juli 2022 uit.

 

Meer blogs

9 november 2021

Psycholoog An Hooghe: 20 jaar ervaring met lotgenoten

Bij het 40-jarig bestaan van OOK gaf psycholoog An Hooghe een presentatie over haar ervaringen met lotgenoten. Al 20 jaar werkt zij aan rouw met ouders die hun kind of kinderen zijn verloren. Zij geeft theorie over rouw: ‘rouwen is de pijn van het uit verbinding zijn’. An schreef ook het boek ‘Anders Nabij’. Bekijk de video.

Lees meer

11 januari 2021

Nabij 1-2021 uit: 40 jaar OOK

Trots kunnen we zijn op deze vereniging, die alweer 40 jaar bestaat en al 40 jaar steun biedt aan ouders van een overleden kind. De…

Lees meer