Oproep Nabij 2023-3: ‘rouw in je lijf’

Rouwen is hard werken. Intens verdriet heeft impact op je lichaam, we weten het als lotgenoten als geen ander. Er bestaat zelfs een gebrokenhartsyndroom.

In dit nummer van Nabij willen we graag van jullie horen hoe je die fysieke kant van de rouw hebt ervaren. De pijn, de verwarring, de boosheid wellicht, het verdriet. Hoe vertaalde zich dat in je lijf? Heb je je lijf verwaarloosd en verdoofd met bijvoorbeeld alcohol of teveel eten? Of heb je juist voor je lijf gezorgd? Was er nog plek voor warmte en intimiteit, of was je afgesloten van elkaar? Was je lijf ook troost of steun? Als je lijf gespannen en vast zat, hoe kon je weer ontspannen en wat en wie was daarbij helpend?

Stuur je verhaal van maximaal 800 woorden, als je wilt met een foto, voor 15 mei 2023 naar [email protected].

Meer blogs

11 januari 2023

Oproep: schrijf mee met de Nabij 2023-2

De natuur is er altijd en gaat gewoon haar eigen gang, de seizoenen volgen elkaar op wat er ook gebeurt. Dat kan troost geven. Stuur jouw ervaring naar de Nabij.

Lees meer

9 november 2021

Psycholoog An Hooghe: 20 jaar ervaring met lotgenoten

Bij het 40-jarig bestaan van OOK gaf psycholoog An Hooghe een presentatie over haar ervaringen met lotgenoten. Al 20 jaar werkt zij aan rouw met ouders die hun kind of kinderen zijn verloren. Zij geeft theorie over rouw: ‘rouwen is de pijn van het uit verbinding zijn’. An schreef ook het boek ‘Anders Nabij’. Bekijk de video.

Lees meer