Oproep Nabij 2023-1: ‘praten over de dood’

Welke reacties hebben jou goed gedaan na de dood van je kind?

‘Kunnen we het over iets gezelligers hebben?’ Dat is de zin waarmee de SIRE campagne De dood, praat erover begint. De meeste lotgenoten maken wel mee dat er onhandig of ongevoelig gereageerd wordt, wanneer je het hebt over de dood van je kind. Het is een van de onderwerpen waarover lotgenoten onder elkaar vaak spreken. We weten allemaal hoe het niet moet, maar hoe moet het wel? Wat is wél een goede manier om het gesprek over je kind aan te gaan, welke reacties hebben je juist goed gedaan?

We zijn op zoek naar positieve verhalen over gesprekken en reacties na de dood van je kind. Reacties en ervaringen die ervoor zorgden dat je je gesteund voelde en begrepen. Gebaren van je naasten die je troostten.

Stuur je verhaal van maximaal 800 woorden, als je wilt met een foto, voor 15 november 2022 naar [email protected].

Mocht je buiten het thema om een verhaal of gedicht willen schrijven voor Nabij, dan ben je altijd welkom om dat te doen. Ook daarvoor geldt het maximum van 800 woorden. Op basis van de beschikbare ruimte zullen we je bijdrage plaatsen.

Beeld: SIRE campagne

Meer blogs

8 februari 2022

SIRE-campagne ‘dooddoeners’

SIRE is een campagne gestart: ‘dooddoeners’. Hiermee willen ze de dood en rouw bespreekbaar maken. Ook belangrijk voor ouders van overleden kinderen, want de dooddoeners zijn heel herkenbaar.

Lees meer

7 januari 2022

OOK-recensie: Ik weet niet wat ik zeggen moet…

Dit boek ‘Ik weet niet wat ik zeggen moet…’ biedt volop handvatten voor een gesprek over de dood, rouw, verdriet, verlies.

Lees meer