Oproep Nabij 2022-4: cultuurverschillen en rouw

De redactie van de Nabij nodigt je uit om mee te werken aan nummer 4 van 2022: cultuurverschillen en rouw.

Rouw en verlies worden in verschillende culturen anders beleefd en geuit. In Mexico is de Dag van de Doden befaamd waarbij mensen feest vieren op de begraafplaats. In Nederland rouwen we over het algemeen soberder, maar ook binnen Nederland zijn er verschillen. Bijvoorbeeld in een protestants milieu wordt anders met rouw omgegaan dan in humanistische kringen.

Heb jij ervaring met cultuurverschillen? Is het een verrijking? Of zorgt het voor onbegrip? Graag horen we jouw verhaal, je mag het thema breed interpreteren. Haal je inspiratie uit andere culturen? Heb je zelf rituelen bedacht die een mix zijn van allerlei stromingen of religies? Heb je gesprekken met mensen in je omgeving hierover? Mooie ervaringen?

Stuur je verhaal van maximaal 800 woorden, als je wilt met een foto, voor 15 augustus naar [email protected]. Deze Nabij komt in oktober 2022 uit.

Foto: Pinterest/aquarian soul

Meer blogs

25 april 2020

Boek: Anders Nabij. Verhalen van ouders over het leven na het verlies van hun kind

Vijf ouders vertellen over het leven na de dood van een kind. Eerlijk en authentiek. An Hooghe, psycholoog en relatie- en gezinstherapeut, plaatst de verhalen in een kader en helpt je er betekenis aan te geven. 

Lees meer

5 april 2022

Oproep Nabij 3-2022: Muziek

Schrijf mee aan de volgende uitgave van de Nabij: wat betekent muziek voor jou bij je rouw en bij jouw kind? We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Stuur het in voor 15 mei 2022.

Lees meer