Oproep Nabij 2021-2 ‘Suïcide’

Elk kwartaal brengt OOK haar kwartaalblad uit. Voor de tweede editie van 2021 doen wij deze oproep aan onze leden, om mee te werken aan de oproep  ‘Mijn kind kon niet meer verder’.

Dat vertelt een moeder over haar volwassen dochter die door zelfdoding overleed. Zelfdoding is niet voorbehouden aan leeftijden, al is het nu doodsoorzaak nummer één onder jongeren. Veel lotgenoten in onze vereniging zijn ouders van een kind dat zelf een einde aan zijn of haar leven heeft gemaakt. In dit nummer willen we hen graag het woord geven.

Hoe ga je verder met onbeantwoorde vragen, schuldgevoelens, tegenstrijdige emoties, pijn en gemis? Wat geeft je houvast? Heb je steun en begrip uit je omgeving gekregen, van lotgenoten, of heb je professionele hulp gezocht? Haal je kracht uit de fijne herinneringen aan je dochter, je zoon?

Stuur je verhaal van maximaal 800 woorden, als je dat wilt met een foto, vóór 15 februari 2021 naar de redactie. Deze Nabij komt in april 2021 uit.

Meer blogs

27 februari 2021

Oproep nabij 2021-3: ‘met lege handen’

Ons kwartaalblad Nabij heeft in juli het thema ‘met lege handen’. We doen een oproep aan ouders van een overleden kind om een artikel of verhaal in te sturen naar de redactie.

Lees meer

15 juli 2020

OOK viert in 2021 jubileum: wat betekent OOK voor jou?

In 2021 viert OOK haar jubileum. De vereniging verzamelt verhalen en ervaringen van ouders van een overleden kind over lotgenotencontact en rouw. Heb jij een verhaal voor de Nabij? Stuur het in!

Lees meer