OOK viert in 2021 jubileum: wat betekent OOK voor jou?

In 2021 staan we stil bij het veertigjarig bestaan van OOK. We zijn trots op een vereniging die volledig door vrijwilligers wordt gerund en voor veel mensen waardevol is. Dit jubileum zal ook in ons kwartaalblad Nabij worden getoond. Daarom deze oproep.

Veel is sinds de oprichting in 1981 veranderd, maar de kern bleef ongewijzigd: begrip voor het verdriet van ouders die een kind moeten missen en het geven van steun en troost door en voor lotgenoten. In herkenning en verbinding op zoek naar nieuw perspectief. Wij zijn benieuwd naar jullie verhalen over vroeger en nu. Verhalen van ouders van het eerste uur, maar ook van ouders voor wie het verlies nog maar kort geleden is. Is de houding van buitenwereld nu anders dan vroeger? Zijn er andere vormen van rouw, die er voorheen niet waren?

Wat heeft de vereniging voor je betekend? Wat heeft lotgenotencontact je gebracht? Hoe heb je als vrijwilliger je inzet voor lotgenoten ervaren?  Heb je een bijzondere herinnering aan een bijeenkomst of een gesprek die je wilt delen?

Je kunt je bijdrage van 200-800 woorden vóór 15 november 2020 sturen naar [email protected]

Meer blogs

25 april 2020

Boek: Anders Nabij. Verhalen van ouders over het leven na het verlies van hun kind

Vijf ouders vertellen over het leven na de dood van een kind. Eerlijk en authentiek. An Hooghe, psycholoog en relatie- en gezinstherapeut, plaatst de verhalen in een kader en helpt je er betekenis aan te geven. 

Lees meer

3 juni 2020

Communicatietraining 2020

Overweeg je om als vrijwilliger voor OOK actief te worden? Doe mee aan de trainingen die de werkgroep trainingen vanaf november organiseert.

Lees meer