OOK-recensie: Overal en ergens

De moeder van Yolanda is overleden en zij mist haar heel erg. Omdat mama gezegd heeft: “Als je me zoekt, lieve schat, dan zul je me vinden” gaat het meisje op zoek. Ze vraagt aan verschillende mensen, zoals haar vader, tante, opa en oma, of zij weten waar mama nu is. Iedereen geeft daar zijn of haar eigen antwoord op.

Deze lieve mensen geven Yolanda troost door haar de aanwezigheid van haar moeder op allerlei manieren te laten ervaren: in verhalen en voorwerpen, de natuur, herinneringen, de wind. Uiteindelijk zegt Yolanda tegen haar vader: “Mama is overal!”

Een wonderschoon boek met een eenvoudig, ontroerend verhaal door Pimm van Hest over hoe ieder mens op zijn of haar eigen manier rouwt. De sprookjesachtige illustraties zijn van Sassafras De Bruyn. Een verdrietig en tegelijk troostend boek, omdat het laat zien dat naast verdriet ook vreugde kan bestaan in het samen delen van herinneringen. Voor jong en oud, voor iedereen die iemand moet missen.

Pimm van Hest & Sassafras De Bruyn – Overal en ergens

Clavis Uitgeverij, 2015

 

Meer blogs

6 mei 2020

Kinderboek: Misschien is doodgaan hetzelfde als een vlinder worden

Dit kinderboek vertelt kinderen over de dood. Wat is doodgaan en hoe kun je het zien? ‘Misschien is doodgaan hetzelfde als een vlinder worden, vanaf 5 jaar.

Lees meer

10 januari 2017

Recensie ‘Het is net alsof ik hier niet hoor…’

Resencie van het boek ‘Het is net alsof ik hier niet hoor…’ Na de zelfdoding van zijn dochter gaat een vader op zoek naar de signalen die er toch waren, samen met een psycholoog. Boek in briefvorm, met analyse van de signalen.

Lees meer