OOK-recensie: Altijd en Overal. Kinderboek over verlies

In ‘Altijd en overal’ gaat Bas op zoek naar zijn zusje Maartje. Ze zat immers net nog in mama’s buik en hij verheugde zich er op samen met haar te spelen. Plots was ze weg en zijn mama en papa verdrietig. Om mama en papa weer blij te maken, wil Bas haar vinden…

Overal en altijd is een prachtig prentenboek waarin het verhaal en illustraties mooi zijn gecombineerd tot een dromerig avontuur. Bas leert van het meisje Sterre en verschillende dieren dat je iemand die er niet meer is niet hoeft te missen, maar bijvoorbeeld kan herkennen in een vlinder, regendruppels, de maan en de sterren.

Het boek is vooral bedoeld om voor te lezen. Het taalgebruik is fantasierijk en laat je op een bijna onbewuste manier emoties herkennen. Een mooie manier voor ouders (of andere volwassenen) om samen met jonge kinderen dit onderwerp en emoties rond de dood en missen, te beleven.

Els Leclercq – Altijd en overal. Over missen, vlinders, frisse regendruppels en liedjes in de nacht.

In eigen beheer uitgegeven, 2020

Meer blogs

27 november 2021

OOK-recensie Als verdriet op bezoek komt

Een prachtig kinderboek om het gesprek over verdriet en rouw mee te beginnen met kinderen. Deze recensie verscheen eerder in de Nabij.

Lees meer

2 december 2021

OOK-recensie: Overal en ergens

In dit boekje geeft iedereen een andere uitleg aan de uitspraak ‘als je me zoekt, dan zul je me vinden’. Yolanda’s mama zei dat tegen haar, voor ze overleed. Kinderboek over rouw.

Lees meer