OOK-recensie Als verdriet op bezoek komt

In dit prachtige prentenboek wordt verdriet afgebeeld als een grote groene Barbapapa-achtige verschijning met een zachtmoedige uitstraling naast een klein meisje. Verdriet staat onverwachts voor de deur en volgt je overal. Je kunt proberen het te verbergen of weg te duwen, maar dat helpt je niet. Je hoeft niet bang te zijn voor verdriet, geef het een naam, vraag wat het nodig heeft en laat het naar buiten komen. En als verdriet er mag zijn, kan het ook zomaar weer verdwenen zijn.

De tekeningen zijn ontroerend en treffend in hun eenvoud. Een boek dat op zeer toegankelijke wijze troost biedt aan kinderen en (groot)ouders met verdriet en uitnodigt om er samen over te praten. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

 

Eva Eland – Als verdriet op bezoek komt

Uitgeverij Leopold, 2018

 

Meer blogs

6 mei 2020

Kinderboek: Misschien is doodgaan hetzelfde als een vlinder worden

Dit kinderboek vertelt kinderen over de dood. Wat is doodgaan en hoe kun je het zien? ‘Misschien is doodgaan hetzelfde als een vlinder worden, vanaf 5 jaar.

Lees meer

2 december 2021

OOK-recensie: Overal en ergens

In dit boekje geeft iedereen een andere uitleg aan de uitspraak ‘als je me zoekt, dan zul je me vinden’. Yolanda’s mama zei dat tegen haar, voor ze overleed. Kinderboek over rouw.

Lees meer