OOK: kans op Appeltje van Oranje

Update: einde van de stemronde

De stemronde voor de Appeltjes van Oranje is op 21 januari 2021 afgesloten. OOK heeft 2112 stemmen gekregen, waarvoor dank! We zijn bij de top-10 terechtgekomen.
Wat gebeurt er nu?
Volgende week is er een landelijke online finaledag, waar kanshebbers uit Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk hun initiatief online pitchen. Aan het einde van deze finaledag weten we welke tien projecten zijn genomineerd voor een Appeltje van Oranje. In april kiest het bestuur van het Oranje Fonds de drie uiteindelijke winnaars. Gezien corona wordt nu de uitreiking voor juni verwacht. Spannend! We houden jullie op de hoogte.
Onze inzending: ‘Stem op ons, wij doen mee met ons jubileum ’40 jaar verbinding in verlies’  

Wij maken, als vereniging, kans op een Appeltje van Oranje 2021. En vanaf 11 januari kan iedereen helpen de winkansen te vergroten door te stemmen op OOK. De vereniging staat in 2021 stil bij haar 40-jarig bestaan: sinds 1981 bieden ervaringsdeskundige ouders herkenning, troost en perspectief aan lotgenoten. Ondanks ‘corona’ wordt 2021 een bijzonder jubileumjaar, waarin zowel online als in kleine setting op allerlei wijzen ontmoetingen worden georganiseerd voor ouders van overleden kinderen. Met dit Appeltje van Oranje kan de vereniging meer lotgenoten opleiden als ervaringsdeskundige en meer activiteiten ontwikkelen om steun te bieden aan lotgenoten. Stemmen kan tot en met 20 januari 2021 via www.appeltjevanoranje.nl

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het is belangrijk dat OOK veel stemmen werft, zodat de vereniging kan doorgaan naar de laatste tien nominatieplaatsen. Een jury kiest uiteindelijk de drie winnaars.

In 2021 staan we stil bij 40 jaar OOK: verbinding in verlies

Downloadbaar: Wij zijn blij met deze nominatie!

Downloadbaar: Annemiek en Cecile zijn blij met deze nominatie!

Een kind verliezen. Je kunt niet begrijpen hoe dat voelt, totdat je het zelf meemaakt. Wij zijn genomineerd omdat we al 40 jaar vanuit ervaringsdeskundigheid klaarstaan voor andere ouders, voor elkaar. Wij weten hoe het is om een kind te verliezen en met dit verdriet verder te leven. We steunen elkaar als lotgenoten. Het uitgangspunt? Herkenning, troost en perspectief bieden. Adviezen van lotgenoten zijn makkelijker aan te nemen dan adviezen van de ‘buitenwereld’. Een half woord is vaak al genoeg om gevoelens te herkennen en te begrijpen. De vereniging organiseert al 40 jaar gespreksgroepen, inloopmiddagen, wandelingen, lezingen, workshops en een landelijke dag. Onze vrijwilligers zetten hun eigen verdriet en ervaringen op een positieve manier in. Er is ruimte voor een traan en een lach.

Een bijzondere prijs van Oranje Fonds 

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. Vandaar dat de prijzen in mei of juni worden uitgereikt door Koningin Máxima. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Lotgenoten Marleen en Ina: “Echt niemand wil lid zijn van onze vereniging. Maar als het ergste je overkomt, dan zijn wij waar je het beste bij kan zijn.”

Gerelateerd

Spring naar toolbar