OOK ledenpanel 7 maart 2022: wat vinden leden belangrijk?

Ledenpanel: wat vinden leden belangrijk?

Op 7 maart heeft het eerste OOK-ledenpanel digitaal plaats gevonden. Aan de hand van een aantal onderwerpen vertelden de deelnemers hun mening hierover of brachten zij nieuwe ideeën in. Er namen tien deelnemers en 2 bestuursleden deel aan dit gesprek van ongeveer 2 uur. Iedereen vond het waardevol om zo mee te kunnen denken en voor herhaling vatbaar.

Onderwerpen die aan de orde kwamen:

Uitstraling OOK/website/ nieuwe huisstijl en folders
Aansprekend en mooie folders.
De kernwaarden Troost, herkenning en perspectief komen steeds terug. Deze kernwaarden vindt men belangrijk voor de uitstraling van de vereniging.
Tips waren om meer informatie over de structuur van OOK, de provincies en regiocoördinatoren op de website zichtbaar te maken, met directe link naar contactpersonen. En om bij agenda te benoemen welke activiteiten voor leden zijn.

Tijdschrift Nabij
Het tijdschrift waardeert men enorm, al verschilt het hoe en wanneer men dit leest. De een leest het hele tijdschrift direct, de ander bij delen, een ander kijkt eerst de foto’s van de kinderen etc. De boekbesprekingen zijn populair. De meningen over één thema per tijdschrift zijn verdeeld: Als het thema je aanspreekt dan is het prima, maar als je er minder mee hebt lees je het tijdschrift niet. Dan zouden allerlei verhalen weer meer mensen aanspreken. Een bijdrage van en door mannen wordt wel gemist.
Tip: Tijdschrift digitaal en op website.

Activiteiten OOK
Men is tevreden over zowel de landelijke activiteiten als de activiteiten in de regio. Wel ervaart men dat er soms een activiteit in je eigen regio op te grote afstand is. Het liefst wil je dichtbij en in elke regio/provincie voldoende activiteiten. De gespreksgroepen en individuele contacten zijn zeer waardevol voor lotgenoten. Continuïteit hiervan in alle regio’s is belangrijk om te realiseren.

Voor de landelijke dag wil men in het programma graag ruimte om mensen met elkaar in gesprek te laten gaan.

De vrijwilligers benoemden dat ondersteuning voor hun belangrijk is, bijvoorbeeld door een vrijwilligersdag, goede overdracht bij wisseling van vrijwilliger; gesprek met alle vrijwilligers in de regio.

Het bestuur neemt alle tips en ideeën mee en bekijken welke we kunnen uitvoeren.

Wil je ook meedenken en deelnemen aan het ledenpanel: meld je aan bij Lilly Buurke, [email protected].

Meer blogs

23 augustus 2021

Oproep: ledenpanel

De leden van OOK zijn welkom om mee te denken in het ledenpanel. Tweemaal per jaar een bijeenkomst over wensen, behoeften in het aanbod van oa de activiteiten.

Lees meer

28 mei 2021

De communicatie van OOK gaat met haar tijd mee

Na 5 jaar frist OOK haar folders en website op. Nog steeds met de portretten van lotgenoten en hun verhaal. Hierbij gaan we uit van ‘troost, herkenning en perspectief’. Lees verder:

Lees meer