De communicatie van OOK gaat met haar tijd mee

Sinds 5 jaar gebruikt OOK de huidige folders en de opbouw van haar website met de portretten van lotgenoten en hun verhaal. Hierbij gaan we uit van ‘troost, herkenning en perspectief’. Communicatie, mensen en de vereniging veranderen. Om als OOK interessant te blijven voor lotgenoten, is het nodig om onze communicatie te vernieuwen.

Onze wensen: we willen meer jonge leden (tussen 20-40 jaar) werven, de vereniging bekender maken bij lotgenoten, zorg- en hulpverleners, en de (huidige) leden actiever bij de vereniging betrekken. Met het bureau ‘Friends for Brands’ heeft het bestuur onderzocht hoe we deze wensen verder kunnen laten uitkomen.

Campagne ‘OOK is er op ieder moment’

Met onze communicatie dragen we dit uit: het verlies van een kind draag je altijd met je mee. Of het verlies nou heel pril is of wanneer er al wat tijd overheen is gegaan: je blijft altijd ouder van je kind, ook als het overleden is. Er blijven altijd momenten waarop je behoefte hebt aan troost, herkenning, perspectief. Hier betrekken we ook de omgeving bij: zo tref jij meer begrip voor moeilijke situaties.

Bijvoorbeeld: OOK als…

  • je met je vrienden aan het borrelen bent.
  • je nadenkt over een volgend kindje.
  • de hele familie er is op de feestdagen.

OOK gaat deze boodschap via haar (vernieuwde) website, sociale media, nieuwsbrief, flyers en brochures verder uitdragen. We gebruiken hierbij foto’s, die zijn gemaakt met het verhaal van lotgenoten in ons achterhoofd.

Wat gaan we doen?

De komende tijd wordt onze website aangepast. De opbouw zal gebruikersvriendelijker worden en er komen nieuwe foto’s bij. Nieuwe brochures voor bijvoorbeeld zorg- en hulpverleners komen eraan. Er komt meer lijn in ons beeld, zodat OOK herkenbaar is voor iedereen. Want onze vereniging is OOK na 40 jaar nog heel relevant: bij ons vind je troost, herkenning en perspectief.

Aart Harder, projectleider nieuwe communicatie OOK

Meer blogs

26 augustus 2019

Nieuwe bestuursleden van start

De vereniging OOk heeft enkele nieuwe bestuursleden sinds de ALV van juli 2019. Nog steeds kunnen meer mensen zich aansluiten bij het bestuur. Lees meer:

Lees meer

10 mei 2021

Maandelijks online rouwcafé

OOK organiseert elke eerste maandagavond van de maand een online rouwcafé. Ontmoet lotgenoten vanuit je eigen huis. Vind herkenning, troost en perspectief. Aanmelden verloopt via de website.

Lees meer