Facebook-groep ‘Samen op reis’: online lotgenotengroep

Heb je interesse om deel te nemen aan de online lotgenotengroep van OOK? Er is nog plaats. We gaan samen op reis, als OOK is het de eerste keer dat we deze vorm uitproberen. Op verschillende manieren ga je aan de slag. Het gaat daarbij over je overleden kind, maar ook over jou als persoon. Elke 2 á 3 weken reiken wij, Cecile Bus en Sandra Posthuma, je een opdracht aan, bijvoorbeeld:

  • Stuur een kaart aan je kind: visualiseer dat of gebruik een echte kaart. Wat voor kaart is dat? Maak je er zelf een of koop je er een? Wat schrijf je erop?
  • Vertel aan een vriend/vriendin, familielid, lotgenoot hoe het nu met je is, vandaag. Welke rol speelt jouw kind vandaag in je leven?
  • We nodigen je uit om op pad te gaan met een fototoestel of mobieltje en gevoelsfoto’s te maken. (lees verder) Kies kleuren en onderwerpen die je boos, verdrietig, zwaar, bang, weemoedig, trots of een ander gevoel geven..dit kan niet fout. Als het voor jou klopt is het goed!
  • Vandaag nodigen we je uit om aandacht te geven aan jouw gekwetste, verdrietige deel. Wat heeft hij/zij nodig? Een wandelingetje? Even rustig zitten en aandacht krijgen? Een lief klein kadootje of een bloem, een kopje warme thee? Volg maar wat er nodig is en doe dat zacht, voorzichtig en behoedzaam. Laat de tranen stromen als dat gebeurt.

Op de facebookpagina van OOK hebben we een besloten groep aangemaakt waar je je ervaringen met ons en elkaar kunt delen. Zie elke opdracht als een uitnodiging. Neem je verantwoordelijkheid en ga niet over je eigen grenzen heen. Als het je teveel is of je voelt niets voor een bepaalde opdracht, doe het dan niet.

Wil je meer weten of je opgeven? Stuur een mail aan Sandra en Cecile, [email protected].

 

Meer blogs

20 mei 2019

Gespreksgroep Noord 2019-2020

OOK-regio Noord start in september 2019 weer een gespreksgroep voor ouders van een overleden kind, eens in de drie weken in Leeuwarden. Onder leiding van Claasje en Hieke komt steeds een ander thema aan bod: bijvoorbeeld de crematie/begrafenis, of rouw en werk, of hoe gaat het in je eigen familie. Welkom.

Lees meer

4 februari 2019

Tobias – Leo Fijen

Leo Fijen begeleidde een middag van OOK in Rotterdam. Hij schreef er dit blog over: Tobias. Leo spreekt bij de landelijke dag op 16 maart 2019.

Lees meer
Spring naar toolbar