Onderzoek: steun aan nabestaanden na zelfdoding

Beste mensen,

De ondersteuning van nabestaanden na het overlijden van een dierbare door zelfdoding verdient meer aandacht. Om de behoeften van nabestaanden beter in kaart te brengen is er een landelijke enquête ontwikkeld waarmee we zicht willen krijgen op de geboden hulp, steun en zorg in de periode na het overlijden.

Ben je iemand verloren door zelfdoding? Help ons dan alsjeblieft mee door de enquête in te vullen en zo jouw ervaring met ons te delen. Het maakt niet uit of je recent iemand bent verloren of lange tijd geleden, op wat voor manier dit is gebeurd, of wat je relatie met de overleden persoon was. Alle reacties nemen we mee in onze plannen om de ondersteuning voor nabestaanden te verbeteren. Samen hopen we zoveel mogelijk nabestaanden in Nederland te bereiken, doe je mee?
Ga naar de enquete >> https://113.qualtrics.com/jfe/form/SV_0BaoSseeOXzeLPw

Het initiatief hiervoor is genomen door nabestaanden organisaties: Stichting Aurora, Rogier Hulst Foundation, Stichting Zorg & Zelfdoding en de Ivonne van de Ven Stichting. Zij hebben hun krachten gebundeld met onder andere 113 Zelfmoordpreventie en Slachtofferhulp Nederland.

Jan van Wieren
Voorzitter St. Nabestaan Na Zelfdoding Friesland.

Meer blogs

10 december 2021

OOK recensie: wat geen naam heeft

Piedad Bonnet schreef het boek ‘Wat geen naam heeft’ over haar zoon, die na de diagnose schizofrenie voor zelfdoding koos. Het stigma en de schaamte en het lijden beschrijft zij.

Lees meer

31 augustus 2021

Podcast: zo geliefd bij iedereen!

Sylvia Bakker vertelt in deze OOK-podcast over haar zoon Erwin, die koos voor zelfdoding toen zij onderweg was naar Tenerife. Sylvia vertelt het verhaal over deze nachtmerrie vol trots op haar kind.

Lees meer