Nieuwsbrief april 2017

kop NB


Trots!

Wat ben ik trots op alle lotgenoten (en partners) die zich door het hele land op heel veel manieren actief inzetten voor onze vereniging! Sommigen enkele uurtjes per maand, sommigen enkele uurtjes per week…elk op zijn of haar eigen manier.

Wat doen we veel: een luisterend oor voor veel lotgenoten in een-op-een contact, het organiseren van wandelingen, inloopmiddagen, regelen van sprekers, opzetten van een gespreksgroep. Helaas nog niet alles overal in het land, maar we proberen dit steeds verder uit te bouwen.

En ondertussen houden we de website en facebook actueel en zetten we ook nog ‘even’ met een compleet nieuwe redactie een nieuw ledenblad neer. Het eerste exemplaar verschijnt begin juli. In een nieuw jasje en met een nieuwe naam: ‘NABIJ’. Maar als vanouds met herkenbare, troostrijke verhalen van lotgenoten.
Ook zijn weer groepjes bezig met de organisatie van een geweldige landelijke dag (16 september) en het ouderweekend (4/5 november). Daarover later in de NABIJ en volgende nieuwsbrief meer.

Al deze actieve mensen hebben ooit in hun wanhoop en verdriet de kracht van lotgenoten-contact ervaren en hebben zich na een tijd ingezet om dit ook voor anderen mogelijk te maken. De groep actieve ouders wisselt steeds, is steeds in beweging en zo hoort het ook. We zijn daarom steeds op zoek naar mensen die zich kortere of langere tijd voor de vereniging willen inzetten. In deze nieuwsbrief een aantal concrete oproepen voor redactieleden en fotografen. Maar ook je eigen ideeën zijn van harte welkom!

Heb je interesse? Meld je dan aan bij bestuur of redactie ([email protected] of [email protected]

Met HARTEgroet vanuit het bestuur,

Cecile Bus
voorzitter

handen


 Nabij’

Nieuw ledenblad ‘Nabij’ verschijnt 1 juli a.s. (kopij aanleveren tot 15 mei)

Bij een nieuwe redactie past een nieuw blad. Op 1 juli verschijnt de opvolger van de Rondzendbrief. Het blad krijgt ook een nieuwe naam: ‘Nabij’. Het thema voor het eerste nummer is ‘Een nieuw begin’….. zoals ook ieder voor zich ervaart dat er – soms klein en niet duidelijk maar toch – zich een nieuw begin aandient. Wanneer je een verhaal wilt inzenden rekenen wij op maximaal 1000 woorden.
Kopij kan je aanleveren tot 15 mei a.s. bij [email protected]  . De ‘Nabij’ komt elk kwartaal uit, dus in juli, oktober, januari en april.

‘Je naam blijven we noemen’

In het nieuwe ledenblad ‘Nabij’ krijgt de rubriek ‘streep hun naam niet door’ een nieuw jasje en een nieuwe naam: ‘Je naam blijven we noemen’. We maken weer een mooi herdenkingshoekje in ons blad. De ‘Nabij’ verschijnt elk kwartaal: juli, oktober, januari en april. Stuur de naam van je kind met foto en geboortedatum en sterfdag (als deze in het betreffende kwartaal ligt) naar: [email protected].


16/09 – Nijkerk
Landelijke Dag OOK

Landelijke Dag OOK
op 16 september in Nijkerk
10.30 –17.00 uur

Ouders van een overleden kind, broers en zussen zijn op 16 september van harte welkom in ‘De Schakel’, Oranjelaan 10, 3862 CX te Nijkerk.

Het programma omvat in de ochtend een lezing door Dolores Thijs, lotgenote en schrijfster van onder andere het boek Je stappen op twaalf treden. In de middag is er een terugspeel theater voorstelling van Theater Draad.

En daarna kunt u kiezen uit diverse workshops. De dag zal worden afgesloten met een gezamenlijk ritueel. Voor broers en zussen wordt een eigen programma aangeboden.
bekijk agenda

 


fotograafGezocht: Fotografen!

Sinds vorig jaar zijn onze nieuwe website en facebook pagina online. Voor de zomer verschijnt het eerste nummer van ons nieuwe ledenblad ‘Nabij’ en daar zijn we apetrots op!

We willen het blad, website en Facebook vullen met verhalen van en voor lotgenoten, maar ook veel laten zien met beeldmateriaal, foto’s.

We zoeken hiervoor fotografen die op een integere manier deze verhalen persoonlijk willen maken.
We vragen je om af en toe een korte fotoshoot te doen ergens in het land, van bijvoorbeeld mensen, dierbare voorwerpen of op een locatie.
Met meerdere fotografen kunnen we het werk verdelen. Je reiskosten krijg je vergoed.

Ben je zelf een fotograaf, of weet je iemand die dit kan en wil doen voor de OOK? Geef dit dan door via: [email protected] (ook voor meer informatie).


Start communicatietraining in september

•  Overweeg je om je als vrijwilliger voor lotgenoten te gaan inzetten?
•  Of wil je eerst onderzoeken of dat iets voor je is?

Voor iedereen die overweegt om als vrijwilliger voor OOK actief te worden, organiseert de werkgroep trainingen vanaf september weer een communicatietraining. Aan de orde komen ondermeer: waar sta je zelf in je eigen proces, het voeren van gesprekken met lotgenoten en het leiden van gespreksgroepen.
De training duurt 4 hele zaterdagen en wordt gehouden in De Bron in Amersfoort. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en reiskosten worden vergoed.

De trainingsdagen zijn:
* zaterdag 30 september 2017;
* zaterdag 11 november 2017;
* zaterdag 13 januari 2018 en
* zaterdag 10 februari 2018.

Ongeveer een half jaar na het afsluiten van de training wordt in overleg met de deelnemers een terugkomdag gepland om ervaringen te delen.
Voor meer informatie en om je op te geven kun je contact opnemen met [email protected]

De werkgroep trainingen
Aart, Beate, Cecile en Marja


Ik ben Wulf van Loenen, en vader van Fleur.vulpen
Fleur is na een ziekbed (haar hele leven) 6 januari 2014 op 17 jarige leeftijd overleden. Ze had een progressieve ziekte, kon niet meer lopen-zitten-spreken en had haar hele leven zorg en verpleging nodig. In mijn 2 gedichtenbundels, die deels tijdens haar leven en in een periode erna geschreven werden, kon ik veel van mijn gevoel kwijt.

Hieronder het persbericht wat bij het boek geschreven is.

Persbericht:

Wulf van Loenen, bekend van het gedicht ‘Levensstroom’ langs het Inspiratiepad in het Meanderpark Amersfoort, heeft een tweede bundel uitgebracht.

De titel is ‘Tot hier … en verder’. Wulf ging gedichten schrijven nadat dierbaren van hem stierven. Waaronder zijn chronisch zieke gehandicapte dochter Fleur. Wulf had in de jarenlange  intensieve dag/nachtzorg voor haar een groot aandeel. Zijn gedichten bevatten veel strijd en pijn. Maar minstens zoveel moed, hoop en liefde.

Zowel zijn eerste bundel ‘Doorleefd’ als zijn nieuwe bundel zijn te koop bij beide filialen van de Algemene Boekhandel in Amersfoort en via de webshop www.boekenbestellen.nl (http://www.boekenbestellen.nl/)


Wandeling voor lotgenoten op zondagmiddag   30 april 2017 in een prachtig stuk van de Betuwe.

We gaan wandelen in een bijzonder stukje Betuwe, in de prachtige omgeving van Landgoed Hemmen. We lopen eerst een stuk langs de Linge en vervolgens wandelen we over Landgoed Hemmen. Het is een verhard wandelpad en we komen diverse banken tegen waarop er even gerust kan worden.

zon veld
We ontmoeten elkaar vanaf 13.30 uur bij Pannenkoekenboerderij aan de Linge, Molenstraat 18, 6672 LA HEMMEN. We drinken hier eerst samen een kop koffie/thee en we starten rond 14.00 uur met de wandeling. Lengte van de wandeling is ongeveer 5 km. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om bij het startpunt iets te eten of te drinken (voor eigen rekening) en als u dit wilt, samen na te praten.

Graag ontvangen wij van u een aanmelding, zodat wij weten op hoeveel wandelaars we kunnen rekenen. Broers en zussen, grootouders, familie en vrienden zijn ook welkom (besluit u op het laatste moment om mee te lopen, dan is dit prima).


beertje
Oproep: Wat doe je met de kleding van je overleden zoon of dochter?

Wat als je een herinnering deken, kussen, knuffel, tas of iets anders wilt maken maar je durft de schaar niet te zetten in de kleding?
Ik wil je graag helpen om een idee uit te werken, zodat je het zelf in elkaar kunt zetten.

Je mag mij bellen 0515 – 42 41 15 of mailen op [email protected]
Met vriendelijke groet, Feikje Smit


Project: Volop Leven

Hierbij brengen we je het volgende project onder de aandacht:

Eva Oosterveld en Eefje van den Akker zijn momenteel bezig met het maken van een eerste documentaire genaamd ‘Volop Leven’.

Volop Leven is een film over de onuitwisbare liefde van ouders voor hun kind en hoe ze zichzelf herpakken en het leven opnieuw proberen uit te vinden; zonder hun zoon Joost verder leren leven, door volop te leven.

Voor meer informatie kun je terecht op de website www.volopleven.com of op de crowdfundingspagina
Of bij Eefje van den Akker.
Telefoon: 06 – 12 66 74 52
Email: [email protected]


madeliefjes2
Ouderweekend OOK op zaterdag 4
en zondag 5 november

‘Op verhaal komen’

Locatie
Conferentiecentrum Drakenburg
Dr. Albert Schweitzerweg 1
Baarn
Utrecht

Tijdens het weekend proberen we

• samen stil te staan bij het verhaal, het verlies, het verdriet. Dit met elkaar delen en zo mogelijk elkaar troost bieden;
• in een ontspannen sfeer reflecteren op verleden, heden en toekomst;
• nieuwe inspiratie en energie opdoen voor de komende tijd.

Daarnaast is er alle gelegenheid om alleen, samen met partner of met andere deelnemers te wandelen, ergens te zitten of te praten. 
Binnen richten we een gedenkhoek in waar je een foto van jouw kind(eren) kunt plaatsen, een kaarsje branden of naar muziek luisteren.

Naast kennismaking met de andere deelnemers kun je deelnemen aan gesprekken, luisteren naar tekst en muziek, creatieve mogelijkheden benutten en meedoen aan gezamenlijke bezigheden, zowel binnen als buiten.

DE KOSTEN bedragen € 109.- p.p. o.b.v. volpension

Opmerking: Bij opzegging zijn wij genoodzaakt de kosten van het verblijf in rekening te brengen.

Contact: mail naar [email protected]


Oproep: Twee district coördinatoren voor Noord-Holland en Zuid-Holland

Het bestuur doet hierbij een oproep voor een district coördinator Noord-Holland en een districtcoördinator Zuid-Holland.

De coördinator heeft als taak lotgenoten te ondersteunen. O.a. bij het vinden van contact ouders voor 1 op 1 gesprekken en/of een gespreksgroep in de eigen omgeving.

Daarnaast promoot en faciliteert de coördinator diverse activiteiten van leden in dit district. Tevens ben je aanspreekpunt naar het bestuur voor dit district.

Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met Aart Harder. [email protected]


Gezocht: Schrijftalenten!schrijven

In juli verschijnt ‘Nabij’ nummer één en daar zijn we apetrots op! We gaan het vullen met verhalen, informatie en beelden van, voor en door lotgenoten. Ook onze website en Facebook willen actueel en interessant houden.

Vind je het leuk om te schrijven, te redigeren, te onderzoeken of te interviewen? Af en toe of regelmatig? Lange of korte stukken? Sluit je dan aan bij het redactieteam van OOK.
Om je op te geven en/of voor meer informatie: [email protected].

Heb je nieuws, of wil je jouw verhaal delen?
Laat het ons weten!

STUUR EEN MAIL


eind OOK NB

Ben je geen lid, maar wil je OOK wel steunen?
Word donateur!

STEUN OOK

Gerelateerd

Spring naar toolbar