Nabij-thema rituelen – stuur je verhaal in

OPROEP VOOR NABIJ 4 – 2018 stuur je verhaal in over jouw rituelen.

Rituelen zijn symbolische handelingen op een regelmatige basis. Ze geven houvast en troost op veel momenten in je leven. Hoe heb je vorm gegeven aan het afscheid van je kind? Welke persoonlijke rituelen heb je in je dagelijks leven om uiting te geven aan je verbondenheid met je kind? Zoals een kaarsje of een bloemetje bij de foto van je kind, het schrijven van brieven aan je kind. Welke rituelen heb je om je kind te gedenken, bijvoorbeeld op de begraafplaats? Heb je nieuwe (gezins)rituelen op de geboorte- en sterfdag van je kind en feestdagen om je overleden kind erbij aanwezig te laten zijn? Haal je troost uit gezamenlijke rituelen zoals herdenkingsbijeenkomsten op Wereldlichtjesdag en Allerzielen? Heb je steun aan rituelen vanuit je religie of culturele achtergrond? Ervaren jullie cultuurverschillen als het gaat om rituelen? En zijn je rituelen in de loop van de tijd veranderd? Wat deed je vlak na het overlijden van je kind en wat doe je nu?

Graag ontvangen we jullie verhalen rond het thema ‘Rituelen’. Stuur je bijdrage van maximaal 800 woorden vóór 15 augustus a.s. naar [email protected].

Meer blogs

1 augustus 2018

Stuur je verhaal voor Nabij-thema Dieren, najaar 2018

Voor veel mensen is een dier een belangrijke en waardevolle huisgenoot. Dieren kunnen troost bieden, hebben zorg en aandacht nodig en kunnen een welkome afleiding zijn in zware tijden. Welke rol spelen dieren voor jou in relatie tot je overleden kind?

Lees meer

14 oktober 2017

Nabij 2 verschenen

De nieuwe Nabij is uit: het kwartaalblad van de vereniging Ouders van een Overleden Kind is vernieuwd en nummer 2 is bij de leden bezorgd….

Lees meer
Spring naar toolbar