Naar aanleiding van een rouwcafé

Ina, begeleider van het online rouwcafé, ontving deze reactie van een vader. Dank je wel Geert, voor deze lieve woorden en wij zijn blij dat wij jou kunnen ondersteunen! 

Mijn geliefd kind:
Wat zoek ik.
Wat zoeken wij,
Aandacht en troost.

Dit zijn woorden die in mij opkomen als ik de vraag krijg van Ina van Weerd om een stukje te schrijven over hoe ik het heb ervaren om mee te doen aan het online-rouwcafé. De titel hierboven heb ik verleend aan het muzieknummer dat ik met de lotgenoten bij het online-rouwcafé heb gedeeld. Het is een nummer van Jaj-Jagdeesh en heet ‘In Dreams’.

Mijn zoon Kjell is vorig jaar op 1 Mei 2020 overleden.
Tijdens het online-rouwcafé op maandag 5 juli 2021 waren er 9 deelnemers of meer waarvan 1 man en dat was ik.
Alle deelnemers hebben hun ‘eigen verhaal’, en toch met dezelfde uitkomst. Er is plaats voor het delen van deze pijn en het verdriet door het verlies van een geliefd kind.
Iedere ouder ‘mag’ zijn verhaal vertellen. Daardoor is er herkenning en erkenning van die pijn van verlies en verdriet. Het mag er gewoon zijn , ook tijdens het online-rouwcafé, en dat verbindt. Zeker als ik het kan delen met mensen die ik verder niets hoef uit te leggen.
Rouw, verdriet en pijn is wel een intensief proces, daarvoor neem ik wel genoeg tijd, voor en na de online-meeting.

Het rouwcafé is ook voor vaders. Deelname kost niets, ik krijg er wel voldoening door. Het zet weer een stukje proces bij mij in beweging. Het haalt mij ook uit een stukje ‘isolement’ als ‘vader van een overleden kind.’

Groet Geert,
vader van een geliefde zoon.

Meer blogs

10 mei 2021

Maandelijks online rouwcafé

OOK organiseert elke eerste maandagavond van de maand een online rouwcafé. Ontmoet lotgenoten vanuit je eigen huis. Vind herkenning, troost en perspectief. Aanmelden verloopt via de website.

Lees meer

28 mei 2021

40 jaar OOK: kom 23 oktober naar ‘Verbinding in Verlies’

OOK viert haar 40 jarig jubileum op zaterdag 23 oktober 2021. We komen samen bij ‘Verbinding in verlies’. We kijken terug en vooruit en bieden elkaar herkenning, troost en perspectief. Dit programma is voor leden en genodigden van OOK. Ben je lid? Binnenkort kun je je aanmelden.

Lees meer