Manchester by the Sea

Deze Amerikaanse film van regisseur Kenneth Lonergan draait in diverse bioscopen en filmhuizen.

Lee Chandler, die alleen in Boston woont en werkt als conciërge/klusjesman, keert na de dood van zijn broer Joe terug naar de omgeving waar hij is opgegroeid, de plaats Manchester aan de Amerikaanse oostkust. Joe blijkt in zijn testament te hebben opgenomen dat Lee de voogdij over zijn minderjarige zoon Patrick krijgt. Lee weet zich niet goed raad met de 16-jarige puber. Gaandeweg wordt duidelijk waarom Lee zich niet in staat acht om de zorg voor Patrick op zich te nemen.

Een aangrijpende film over verlies, rouw en familieverhoudingen. Overtuigend en intens acteerwerk van vooral Casey Affleck als de gesloten, eenzame Lee en Lucas Hedges als de opstandige en kwetsbare Patrick. Deze film heeft diverse Oscarnominaties gekregen, ondermeer voor deze twee acteurs.

trailer

Meer blogs

21 juli 2016

“Tonio” van A.F.Th van der Heijden

Een detectiveachtige reconstructie van de laatste dagen van Tonio’s leven. Herinneringen, dagboekpassages, beschrijvingen van vrienden, familie en gebeurtenissen. Tonio is de zoon van schrijver A.F.Th. van der Heijden en zijn vrouw Mirjam Rotenstreich.

Lees meer

30 augustus 2016

Als je kind er niet meer is

Hoe verwerk je de zelfdoding van je kind? Regisseur Annelies Heesakkers, bevriend met ouders die dit meemaakten, laat in deze documentaire de veerkracht zien van mensen, en hoe zij na zo’n verlies verder leven.

Lees meer
Spring naar toolbar