Maak je eigen rouw-babbelpot (VBZ)

DIY: Download hier gratis vragen over rouw en maak jouw eigen babbelpot

Na het verlies van een broer of zus wordt er meestal in de beginfase vaak gevraagd hoe het met je gaat, maar daarna kan het soms lastiger zijn voor mensen of voor jezelf om het gesprek hierover aan te gaan. Terwijl je er juist misschien wel de behoefte aan hebt om er met familie of vrienden over te praten. Om het iets makkelijker voor je te maken, hebben we kaartjes met vragen voor je gemaakt die je kunt uitprinten om zo je eigen babbelpot over rouw en verlies te maken. Die kun je dan op tafel zetten als je er met anderen over in gesprek wil gaan.

Print ze uit, versier een weckpot en maak zo je eigen ‘rouwpraat’.

Bij de vragen zitten ook groene kaartjes. Die zijn voor mensen die zelf geen dierbare zijn verloren. Zo kun je ook in gesprek met vriendinnen die niet hetzelfde hebben meegemaakt. Stel ze vragen als: ‘Zijn er dingen die je eng vindt om aan mij te vragen?’ En ‘Ben je zelf wel eens bang om iemand te verliezen?’

Hier vind je de handleiding voor de praatkaartjes

Dit zijn de algemene vragen

Dit zijn de vragendie je aan een ander kunt stellen

Dit zijn de stellingen

Ik hoop dat de vragen tot fijne gesprekken leiden. Ik zou het leuk vinden om jullie pot te zien. Laat je een foto achter op onze Facebookpagina?

Hanna is lotgenoot en journalist. Ze schrijft elke maand een blog voor Verbonden Broers en Zussen. Ze portretteert ook anderen die een broer of zus zijn verloren. Wil je je verhaal vertellen? Mail dan kort wie je bent naar [email protected] t.a.v. Hanna.

Meer blogs

12 september 2022

VBZ – Opnieuw een eerste jaar van rouw ‘overleefd’

In dit artikel schetst Hanna van de Verbonden Broers en Zussen hoe zij omgaat met haar rouw, nu ze ook een tweede broer moet missen. Hoe ging dat eerste jaar?

Lees meer

9 juli 2022

VBZ: Waarom muziek zo lastig en ook mooi kan zijn na een verlies

Muziek heeft iets super krachtigs. Het maakt allerlei emoties in je los, het kan je zo terugbrengen naar een moment of gevoelens. Niet alleen bij rouw.

Lees meer