Landelijke dag 2022: terugblik “We blijven verbonden….”

Wat was het fijn om weer samen te kunnen komen op de Landelijke Dag. Elkaar digitaal zien is handig maar elkaar gewoon echt zien, samen luisteren, bezig zijn, praten, daar gaat toch niets boven. Lees hier een sfeerverslag en bekijk de foto’s, gemaakt door Carlo Ultee.

We waren deze dag te gast in De Houtrust in Hooglanderveen.
Na een warm welkom door de dagvoorzitter, Joan Joosten, werd de verenigingskaars aangestoken en volgde een persoonlijk woord door Lilly Buurke en Suzanne Zuiderwijk (VBZ).  

Het thema van vandaag ‘we blijven verbonden’ was ons aangereikt door de inleider van vandaag, Pieter Franssen, schrijver van ‘De zoon in de man’. Pieter vertelde hoe hij na het overlijden van zijn zoon Stefan is gaan wandelen en fietsen. Eerst zomaar in de buurt, maar zijn voeten voerden hem steeds verder van huis. Uiteindelijk mondde zijn zoektocht, zijn reis naar hoe te leven na de dood van een kind, uit in een fietstocht naar Rome, de stad waar Stefan zo vol liefde over had verteld. Onderweg waren er bijzondere ontmoetingen en groeide de zekerheid dat Stefan meereisde. In Rome eindigde de reis bij de Pieta, de treurende moeder en haar dode kind.  Het hele verhaal was doortrokken van de zekerheid dat we verbonden blijven met onze kinderen, ook na hun dood…. 

Na de lezing was het tijd voor de lunch. Er was volop ruimte voor gesprek en ontmoeting, in de rij voor het buffet, in de grote zaal, en vooral ook buiten op het terras. Want wat hadden we een schitterend weer. 

Na de lunch zwierven we uit naar de verschillende activiteiten en gespreksgroepen. Er werden bloemen geschikt, gedenksteentjes beschilderd, er was muziek, er werden stemmen bevrijd, er werd met elkaar gepraat en een groep ging aan het wandelen.  We kwamen weer samen in de Tuinzaal waar Joan de dag afsloot met mooie woorden en muziek en we konden luisteren naar Marcel die voor ons ‘Mag ik dan bij jou’ en ‘You ‘ve got a friend’ zong. 

Daarna was er nog tijd voor een hapje en een drankje en voor ontmoetingen waar je nog niet aan toe gekomen was.  Het thema bleek verrassend te passen, het was een dag van verbondenheid met onze kinderen en elkaar. 

De werkgroep Landelijke Dag: Ina, Jeroen, Sandra en Tineke 

Save the date: de volgende Landelijke Dag staat gepland op 18 maart 2023 in Nijkerk.

Meer blogs