Kinderboek: Misschien is doodgaan hetzelfde als een vlinder worden

Pimm van Hest schreef dit bijzondere kinderboek en de prachtige, aansprekende illustraties zijn van Lisa Brandenburg. Het verhaal is eenvoudig. Christiaan is met zijn opa in het park. Ze vinden een rups. Christiaan wil hem mee naar huis nemen en in een potje doen, maar opa waarschuwt dat de rups dan snel dood zal gaan.

Zo ontstaat tussen hen een gesprek over de dood. Christiaan vraagt van alles aan zijn opa, van persoonlijke dingen (‘Ben je bang om dood te gaan?’) tot meer filosofische kwesties als ‘Waarom gaan we dood?’ en ‘Wat is er na de dood?’.

De tekst bestaat uit korte, duidelijke zinnen en nodigt uit om met kinderen in gesprek te gaan over hun gedachten, vragen, angsten en ideeën over de dood.

Achterin het boek geeft rouwtherapeut Rebecca Dabekaussen praktische tips over hoe je met kinderen kunt praten over verlies, afscheid en de dood.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Pimm van Hest & Lisa Brandenburg: ‘Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden’
Clavis Uitgeverij, 2018

Meer blogs

25 april 2020

Boek: Anders Nabij. Verhalen van ouders over het leven na het verlies van hun kind

Vijf ouders vertellen over het leven na de dood van een kind. Eerlijk en authentiek. An Hooghe, psycholoog en relatie- en gezinstherapeut, plaatst de verhalen in een kader en helpt je er betekenis aan te geven. 

Lees meer

11 april 2017

Sacha van der Donk “Leven naast de dood”

‘Leven naast de dood’: mag je leven en genieten terwijl je weet dat je dochter zal overlijden? Daarover schrijft Sacha in dit boek.

Lees meer